• OZNAM ŠJ

          • Vážení rodičia,

            kto má záujem o stravovanie svojho dieťaťa v budúcúm školskom roku v ŠJ,  musí vyplniť žiadosť na stravovanie a doručiť ju triednemu učiteľovi svojho dieťaťa do 30.6.2023. Žiadosť je priložená v prílohe, kto nemá tlačiareň, vyžiada si tlačivo u triedneho učiteľa.

            2023_  Ziadost_NA_STRAVOVANIE_-_pre_ZS-_od_1.9.2023.docx

            Ďakujem za pochopenie ved. ŠJ M. Siteková

          • 1.B Rozlúčka s prvou triedou

          •  

            Na rozlúčku s prvou triedou. Žiaci I.B triedy sa rozlúčili s prvou triedou. Rok ubehol ako voda, nastal čas pozvať rodičov, súrodencov, starých rodičov na besiedku, aby sme ukázali, čo sme sa naučili, ako čítame, počítame, ako pekne spievame, recitujeme, tancujeme. Tešíme sa na druhú triedu.

          • 1.A „Deň otvorených dverí“ vo vojenských kasárňach pod Zoborom

          • Žiaci 1. A triedy, dňa 20.6., navštívili vojenské kasárne 11. brigády vzdušných síl  v kasárňach pod Zoborom. Oboznámili sa s modernou vojenskou technikou. Mohli si vyskúšať sedieť vo vojenských vozidlách, obliecť si špeciálne protichemické oblečenie, dať si na seba vojenskú vestu a špeciálnu prilbu, pozrieť sa cez vojenský ďalekohľad a zamerať v diaľke cieľ. Spoznali historické zbrane a uniformy, ktoré sa nosili v minulom storočí. Z bezpečnej vzdialenosti videli pristávať vojenský vrtuľník a cvičenie špeciálnych psov pre rôzne situácie. Prvákom sa veľmi páčilo aj vystúpenie vojakov, ktorí s puškami predvádzali „vojenský tanec“. Ďakujeme mamičke našej prváčky, Adelky, ktorá sa nás v priestoroch kasární milo ujala a sprevádzala nás vojenskou prehliadkou.

            Žiaci 1. A triedy a triedna učiteľka Renáta Titková      

          • Čitateľská súťaž v KKKK "Čítajte si s nami"

          • Aj v tomto školskom roku sa viaceré triedy 2.- 4.ročníka zúčastnili čitateľskej sútaže "Čítajte si s nami". Absolútnym víťazom sútaže sa stala trieda 2.A pod vedením p učiteľky PaedDr. Zuzany Srnkovej. Víťazom za všetky 3.ročníky sa stala trieda 3.A pod vedením p. učiteľky Mgr. Zuzany Antalíkovej. Triedy boli odmenené čokoládovými medailami a krásnymi knihami, ktoré majú už svoje čestné miesto v triede. Už teraz sa tešíme na súťaž v KKKK na budúci rok.

            Pozdravujú žiaci 2. A a 3.A

          • 4.A Olympijský deň

          • Dňa 16.6.2023 sa vybrali žiaci 4.A triedy nielen podporiť svojich starších spolužiakov zo 7.A, ktorí išli zabehnúť olympijský beh, ale sami si išli vyskúšať nespočetné množstvo športových aktivít, ktoré boli pre nich pripravené. Mohli si vyskúšať streľbu lukom, zahrať minigolf, volejbal, futbal, preťahovanie lanom, boxovať s boxerskými rukavicami, vyskúšať si karate, liezť na lezeckej stene pod vedením skúsených inštruktorov, mať dravca na ruke a ešte mnoho viac. Na FC Nitra sme prežili skutočne skvelý olympijský deň.

          • 6.A Spoznávanie Nitry ...

          • Žiakov 6. A zaviedli tentokrát túlavé topánky smerom do Horného mesta. Nazreli do zákutí areálu Nitrianskeho hradu a podhradia, pokochali sa výhľadom na našu milú Nitru, neobišli ani Corgoňa, ktorý žil údajne v 16. storočí ako urastený kováč, corgonisko. Vrhnutím mohutných skál z hradu odvrátil turecké nájazdy, a tak sa stal miestnou legendou. Postavu Corgoňa zvečnil v podobe sochy gréckeho boha Atlanta na nároží Kluchovho paláca sochár Vavrinec Dunajský v r.1820-1821. Podľa gréckej mytológie Atlant musel ramenami podopierať nebeskú oblohu za neposlušnosť voči otcovi. Naši žiaci však poslušní boli, a tak si osviežili nielen vedomosti, ale aj chuťové bunky zaslúženou zmrzlinou.Do fotogalérie bol pridaný nový album 

          • Po stopách chlapca, ktorý žil svoj sen......

          • Po stopách chlapca, ktorý žil svoj sen.......

            sa vybrali žiaci zo 6. A a niektorí ôsmaci. Spoznali krátky, ale naplnený život M.R.Štefánika - veľkého človeka, diplomata, zakladateľa 1.ČSR, generála francúzskej armády, letca, astronóma, vynálezcu,......., na ktorého mnohé významné svetové osobnosti vo svojich spomienkach spomínali ako na muža, ktorý skrýval v sebe detskú zvedavosť a neúnavne išiel za svojím snom. Pravidelnou súčasťou jeho ciest po svete bol fotoaparát a kávová súprava. Popri vedeckých a politických zámeroch objavoval miesta sveta, kde sa mohol priam dotýkať hviezd... Zahynul pri leteckej havárii v rodnej vlasti v Ivanke pri Dunaji dňa 4.5.1919. 

            Navštívili sme jeho rodný dom v Košariskách, v ktorom je zriadené múzeum. Pokračovali sme cestou na Bradlo, kde je miesto jeho posledného odpočinku pod travertínovou mohylou. Dozvedeli sme sa, že jeho mozog a srdce sú zvlášť zabalzamované. Zúčastnili sme sa prednášky, ktorej hlavným poslaním bolo, aby každý mladý človek detskou zvedavosťou dychtivo objavoval svet a v živote napredoval za svojím cieľom.

          • ŠKD Deň s políciou

          • Dnes si naši prváci užili skvelý deň s  políciou, ktorý bol plný zážitkov. Mohli si vyskúšať policajné autá, motorku, tiež auto vojenskej polície. Za túto akciu  patrí veľká vďaka p. Budayovi, p. Drobcovi, p. Ďuriačovi a tiež ostatným členom polície. 

          • 3.A MDD

          • MDD 3.AMedzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Aj žiaci 3.A ho oslávili, tak ako sa patrí. Využili školskú kuchynku a pripravili si chutné palacinky s nutelou a šľahačkou. Na príprave sa podieľali všetky deti. Pripravili také chutné palacinky, ze nezostala ani omrvinka. Niektorí žiaci uz aj doma pripravili tieto fantastické palacinky aj svojim rodičom a súrodencom. Deň ukončili pobytom vonku na školskom dvore.

            Dopalacinkovania pozdravujú žiaci 3.A

          • „Plytvanie potravinami“ 

          • Vedeli ste, že v školských jedálňach skončí ako odpad až tretina pripravovaného jedla? Dobrou správou je, že tento problém sa dá vyriešiť! Vykonaním niekoľkých malých zmien môže naša škola znížiť plytvanie potravinami a napomôcť tak k zachovaniu prírodných zdrojov a znížiť emisie skleníkových plynov. Avšak najprv je potrebné uskutočniť audit „Plytvanie potravinami“, ktorý nám napovie, kde je potrebné urobiť zmeny. Žiaci 4.A triedy pod vedením p.uč. Zahoranovej a p. vych. Grujbárovej  sa zapojili do výzvy, ktorú zastrešuje „Skutočne zdravá škola“ a budú tak v priebehu 1 týždňa zaznamenávať objem odpadu vytvoreného z nedojedeného obeda. Veríme, že inšpirujeme viacerých a začneme si viac vážiť teplé jedlo, ktoré nám pani kuchárky každý deň chystajú.

            Ďakujeme za podporu a možnosť zúčastniť sa!

            Žiaci IV.A, Mgr. L. Zahoranová, M. Grujbárová

          • Klokan - matematická súťaž 1. stupeň

          • Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili matematickej súťaže Klokan. Záujem prejavili predovšetkým žiaci 1. stupňa, o čom svedčí aj fotografia tých najúspešnejších, ktorí dosiahli úroveň úspešného riešiteľa. I keď z dôvodu neprítomnosti sa nevedeli fotenia zúčastniť všetci úspešní riešitelia, spomenieme aspoň mená prítomných: 1.A Johanna Emília Martáková, Karolína Kolláriková, 1.B Jakub Petrík, Jakub Ács, 2.A Fedor Oravec, Marko Vasiľ, 2.B Alexys Örvösová, 2.C Lucia Molnárová, 3.A Matej Gašaj, 4.A Katarína Bahelková, 4.B Sofia Szárazová.

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

          • Výzva Enjoy hearts

          • Dňa 30.5.2023 sme sa v spolupráci so združením ENJOY HEARTS a Gymnáziom M.R. Štefánika  zapojili do výzvy, nakresliť pre každého človeka na Zemi jedno srdiečko  pod spoločným mottom: NECH SI KAŽDÉ SRDIEČKO NÁJDE SVOJHO ČLOVEKA, NECH MU DO ŽIVOTA PRINESIE RADOSŤ, ŠŤASTIE, LÁSKU A SPOKOJNOSŤ.

            Do výzvy sa zapojili viaceré ročníky a triedy a spoločným úsilím sme za 45 minút nakreslili 123 241 srdiečok a venovali sme tak srdce 123 241 ľuďom na Zemi. Všetkým zúčastneným ďakujeme a veríme, že o rok nás bude opäť viac.

             

          • Hippo "English Without Borders" Olympiad

          • Hippo "English Without Borders" Olympiad je olympiáda, ktorá podporuje znalosť anglického jazyka, vyzýva študentov z celého sveta, aby si zmerali vedomosti z angličtiny a zlepšuje spoluprácu všetkých zapojených učiteľov. Zároveň pozdvihuje povedomie identity a integrácie a slúži ako model vzájomného spolužitia a priateľských vzťahov na medzinárodnej úrovni.

            Náš žiak Matej Mezey sa vo svojej kategórii dostal až do európskeho finále, ktoré sa konalo v Benátkach 23. – 25. mája 2023, spolu s ďalšími tromi slovenskými účastníkmi. Sprevádzala ho pani učiteľka Katarína Bratková, ktorá ho na súťaž aj pripravovala. Všetci štyria slovenskí účastníci hrdo reprezentovali našu krajinu a snažili sa zo všetkých síl dostať do celosvetového finále. Žiaľ tento rok sa im to nepodarilo, ale aj tak je to veľký úspech, ktorý bude snáď motivovať ďalších žiakov k usilovnej práci a zlepšovaniu jazykových kompetencií.

          • Čitateľský maratón

          • Linka detskej istoty odštartovala svoj 14. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu „Čítajme si“. Cieľom tohto zmysluplného projektu je vzbudiť u detí a mladých ľudí záujem o čítanie kníh, poukázať na veľký význam detskej a mládežníckej literatúry pre všestranný rozvoj osobnosti. V týždni od 22. mája do 26. mája sa aj žiaci našej školy zapojili do tohto čitateľského maratónu. Čítali veľkí aj malí, v triedach, v školskej knižnici, v átriu, ba aj v školskom altánku. Čítali spoločne rovnaké literárne dielo, ale aj jednotlivo, podľa osobného výberu kníh.

            Spolu sa do čitateľského maratónu zapojilo 221 žiakov z tried: 1.A, 1.B, 2.A, 2.C, 3.A, 3.B, 3.C, 4.C, 6.A, 6.B, 7.B a 9.A. Každý mladý čitateľ zdarne „dobehol“ do cieľa. Už teraz sa tešíme na budúci ročník čitateľského maratónu.                                                                               

            Renáta Titková, školská knihovníčka

          • 4.A Učenie vonku

          • Keďže teploty nielen vonku, ale aj vo vnútri tried stúpajú a naše mozgy začínajú byť priehriate, dobre nám padne možnosť vyjsť si do átria a učiť sa na čerstvom vzduchu. Takáto výučba sa nám veľmi páčila a odporúčame ju vyskúšať všetkým.

            Žiaci 4.A

          • Liga - Malý futbal

          • Kraásne druhé miesta kategórie U13 aj U15 našich chlapcov v lige v malom futbale. Postup na celoslovenské kolo nám unikol o vlások. 

            A však máme aj dve parádne individuálne ocenenia, kde za kategóriu U13 sa stal najlepším brankárom Matúš Džupina a za kategóriu U15 sa stal najlepším strelcom Matej Šóš.

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje