• Medzinárodný deň florbalu

          • Dňa 12. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnil turnaj vo florbale na počesť Medzinárodného dňa florbalu.

            Víťazom zo 6.B  gratulujeme 

            Druhý deň turnaja vo florbale.     Gratulujeme víťazom z 9.B

          • Africké savany

          • Dňa 3.4.2023 sme opäť privítali na našej škole aktívnych členov organizácie NEPZ- Najbohatšie ekosystémy planéty Zem, s ktorou dlhoročne spolupracujeme a podporujeme jej ochranársku činnosť. Tentokrát nám Miška a Tomáš zdelili zážitky z obdobia, kedy vykonávali dobrovoľnícku činnosť  v afrických savanách. Pútavo spracovaná prezentácia popretkávaná fotografiami a videami nás preniesla do teplých a neraz i drsných afrických oblastí. Museli sme im skutočne vyjadriť obdiv, keďže nebojácnosť je pri takejto činnosti viac než potrebná. A ktovie, možno aj z nás sa jedného dňa stanú podobní odvážni dobrovoľníci, ochranári či strážcovia prírody.

            Žiaci  III. a IV. ročníka, p.uč. Mgr. L. Zahoranová

          • 2 %

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.  Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii.  Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2% a pomôžte našej škole a Vašim deťom.

            Poukážte 2 %  na

            Občianske združenie Rodičia a priatelia  ZŠ  Škultétyho Nitra

            Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás potrebné dokumenty / tlačivá vám môže poslytnúť aj triedny učiteľ vášho dieťaťa/:

            Vyhlásenie_o_poukázaní_podielu_zaplatenej_dane_rok_2022_ZŠ_Škultétyho.pdf

            Potvrdenie-o-zaplatení-dane-z-príjmov-zo-závislej-činnosti_2022.pdf




          • 3.C Projekt Deti a ochrana prírody

          • My, žiaci 3.C triedy sme využili  možnosť zapojiť sa do projektu Deti a ochrana prírody.

            Našou úlohou bolo prečítať si knihu Miss lúčny kvietok  a nalepiť nálepky všetkých 26 kvetov na správne miesto na plagát Čarovná lúka . V knihe sa nachádzalo 5 otázok, na ktoré sme pri čítaní o lúčnych bylinách nemali problém odpovedať.

            Súťažné plagáty sme odoslali a držíme si palce, možno sa na nás usmeje šťastie.

            Dospoznávania, žiaci 3.C triedy

          • Jarná výzdoba tried 

          • Milí žiaci!

            Žiacka školská rada pre vás organizuje súťaž o najkrajšie vyzdobenú triedu - tentokrát s tematikou jari a Veľkej noci. Čas budete mať do 5. apríla (budúca streda), pričom vaše výzdoby ohodnotí porota. Upozorňujeme, že porota bude hodnotiť podľa stanovených kritérií a predovšetkým bude prihliadať na výzdobu vytvorenú žiakmi, nie učiteľmi. Tešíme sa na vaše výtvory. 

          • Burza kníh

          • Milí rodičia a žiaci!

            Dňa 31. marca (v piatok) sa bude konať v našej škole burza kníh. Ak máte doma knihy, ktoré už nepotrebujete a ktoré už čítať nebudete, môžete ich nosiť do školy celý tento týždeň p.uč. Zahoranovej a Korompaiovej. V piatok si knihy, ktoré deti doniesli, povymieňajú medzi sebou. Môžete tak darovať knihu, ktorá vám už dlho stojí na poličke a druhí ju ocenia. Ďakujeme. 

          • Oznam ŠJ - strava

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
            ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ  odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:.17.04.2023(uviesť adresu, príp. iný obvyklý spôsob doručovania využívaný školskou jedálňou, napr. schránka v  školskej jedálni), a to najneskôr v termíne do .17.04.2023 V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Rodič, ktorý požiada o dotáciu na stravu bude platiť iba réžiu 8 € mesačne.

             

            Rodič žiaka 1. - 9. ročníka zajtra 23.2.2023 obdrží od triedneho učiteľa žiadosť, ktorú vyplní, ak má záujem o poskytnutie dotácie na stravu. Žiadosť pošle vyplnenú triednemu učiteľovi svojho dieťaťa.

            Ďakujeme

             

            Príloha:

            Návratka-__žiadosť.docx

            ved. ŠJ Matilda Siteková  č.t. 0911 732 676

             

          • Sľub žiackej školskej rady

          • Žiacky školský parlament ZŠ Škultétyho od začiatku školského roka spolupracuje s učiteľmi, žiakmi a inými organizáciami na tom, aby naša škola bola prínosnou a umožnila vytvárať školské i mimoškolské aktivity, súťaže a podujatia. Dňa 23. marca sa predsedkyňa nášho školského parlamentu, žiačka 9.A Ela Škorecová, zúčastnila spolu s koordinátorkou p.uč. Korompaiovou na mestskom zastupiteľstve mesta Nitra. Hlavnou náplňou účasti bolo zloženie sľubu, ktorý Ela vyslovila pred primátorom a poslancami mesta. Sľub predsedu žiackeho parlamentu garantuje to, že naša škola bude i naďalej súčasťou podujatí, ktoré organizuje mesto a že bude vytvárať nové, zaujímavé aktivity. Členovia školského parlamentu tak dostávajú priestor pre svoje nápady, kreativitu a spríjemňujú si celý školský rok nevšednými činnosťami. 

          • Svetový deň vody

          • Dňa 22.3.2023 sa žiaci I.B, II.A a IV.A triedy zúčastnili osláv Svetového dňa vody, ktoré organizovala Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s.. Témou Svetového dňa vody 2023 bolo urýchlenie zmien na riešenie krízy v oblasti vody a hygieny. Celosvetová kampaň s heslom „Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete”  má za cieľ motivovať ľudí, aby začali konať a aby začali od seba. Na základe  príbehu kolibríka, ktorý si žiaci vypočuli od svojich pani učiteliek a ktorý zároveň predstavuje akýsi symbol odvahy a vytrvalosti, vznikali výtvarné práce rôznych rozmerov a spracovaní. Originálne žiacke výtvory v daný deň nielen skrášľovali vonkajší priestor OC Promenáda, kde oslavy Dňa vody prebiehali, ale aj edukovali návštevníkov. Veď posúďte sami (viď galéria). Odmenou za našu snahu nám boli pripravené pútavé atrakcie a úlohy, vďaka ktorým sme symbolicky,  kvapkou po kvapke , pomohli uhasiť pomyselný  “požiar”.

            Mgr. L. Zahoranová, PaedDr. Z. Srnková, Mgr. J. Peniašková

          • 2.B Deň vody

          • Druháci si pripomenuli Deň vody hravými úlohami vodníka zo slovenčiny aj matematiky, prečítali si zaujímavosti o vode a vyrobili si pomôcku Kolobeh vody v prírode. Samozrejme sa porozprávali aj o dôležitosti šetrenia touto vzácnou tekutinou.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Základná škola Škultétyho 1,  Nitra                                                          

            Riaditeľka    Základnej   školy Škultétyho 1, Nitra  podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých  zákonov v znení neskorších predpisov  poskytuje 

            riaditeľské voľno dňa 22. 03. 2023  žiakom 5. – 8. ročníka  z dôvodu celoslovenského testovania žiakov 9.ročníka - Testovanie 9 - 2023.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok dňa 23. 03. 2023                                               

            Mgr. Henrieta Martincová

            riaditeľka školy

             

          • Informácie ku Zbierke Hodina deťom

          • Milí rodičia, 

            dňa 21.3.2023 sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a tento rok sa vaša škola rozhodla do zbierky v uliciach zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky vo vašej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.

            Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

            Veľmi pekne ďakujeme za vašu účasť na zbierke.

            Mgr. Linda Pašková

            špecialista komunikácie | communications specialist

            Nadácia pre deti Slovenska – grantový program Hodina deťom

            linda.paskova@nds.sk | www.nds.sk

          • Španielsky deň

          • Dňa 15.3. sa uskutočnil v našej škole Deň španielčiny. Žiačky španielskeho jazyka z 8.A a 8.B triedy spolu s p. uč. Korompaiovou si pripravili pre žiakov piatych a šiestych ročníkov španielsku hodinu prostredníctvom ktorej sa učili slovíčka a frázy. Nasledovala prezentácia o španielskych jedlách a slávnostiach, ktoré sú v Španielsku tradičné, ale na Slovensku málo známe. Nakoniec si žiaci mohli vyskúšať svoje vedomosti v kvíze, ktorý zvládli vynikajúco. Aby sa o jedle iba nehovorilo, súčasťou dňa bola aj ochutnávka špecialít, ktoré naše žiačky s pani učiteľkou pripravili doma. Žiaci vyhodnotili podujatie ako veľmi náučné, zábavné a španielčina ich zaujala po rôznych stránkach. Veríme, že sa z tohto tematického dňa stane tradícia a španielsky jazyk sa rozšíri aj ďalej. 

          • Olympijský odznak zdatnosti

          • 14.3.2023 sa žiaci a žiačky našej školy zúčastnili krajského kola v súťaži Olympijský odznak všestrannosti v Leviciach. Úlohou žiakov bolo prekonať prekážkovú dráhu rozdelenú na 4 úseky. Každý žiak musel prebehnúť svoj úsek čo najrýchlejšie s čo najmenším počtom trestných sekúnd, ktoré udeľovali traťoví rozhodcovia. Každú  zo zúčastnených 31 škôl reprezentovali 4 žiaci a 4 žiačky, takže každá škola absolvovala 2 okruhy za sebou keď si žiaci odovzdávali štafetu po jednotlivých úsekoch. Dokopy súťažilo 248 detí! Naše decká fantasticky reprezentovali školu. Po prvom kole, nebyť zbytočných trestných 10 sekúnd za nesprávne opustenie stanovišťa, by figurovali na 1.mieste zo všetkých! Do finálového kola postúpili 4 najlepšie školy z prvého kola. Naši v ňom štartovali z najnevýhodnejšej pozície, hneď prví. Vyvarovali sa chýb, svoj výsledný čas z prvého kola zlepšili o 13 sekúnd, no ani to nestačilo. Aj keď obsadili celkovo nepopulárne 4.miesto, všetkým patrí veľká pochvala, uznanie a poďakovanie.Našu školu reprezentovali: Matúš Džupina, Viktória Drahošová zo 6.A, Simon Tóth, Dominika Fintová zo 7.A, Šimon Homola, Lea Lukáčová z 8.A a Martin Ondrušek,Ela Škoricová z 9.A.Žiakov pripravovali a sprevádzali Mgr. Nikoleta Hološková a Mgr. Rastislav Kupec

          • Pozvánka na Deň otvorených dverí

          • Srdečne Vás pozývame na Deň otvorených dverí v Základnej škole Škultétyho 1 v Nitre, ktorý sa bude konať dňa 29. 3. 2023

            Program:

             8.00 – 11.30  ukážky vyuč. hodín, prehliadka školy, tried, učební

             8.00 – 10.30  otvorená hodina pre predškolákov z materských škôl

            13.30 -16.00  ukážky práce v záujmových útvaroch a škol. klube detí

            Naša škola ponúka

            • vzdelávanie v anglickom jazyku od 1. ročníka, 2. cudzí jazyk podľa výberu žiakov: nemecký, španielsky, ruský
            • orientáciu na zdravý životný štýl: zapojenie sa do programov: Zelená škola, Skutočne zdravá škola, Tréneri do škôl
            • rôznorodé športové aktivity: lyžiarsky a plavecký výcvik, korčuľovanie, športovú prípravu v loptových hrách, gymnastike a atletike
            • bohatú činnosť v medzinárodných projektoch: Erasmus+,  STEM, BIBLIOLINGUA, Inklúzia a inovácie, Hands On CLIL, Educate Slovakia, Záložka do knihy spája školy
            • mimoškolskú činnosť v CVČ (útvary: hudobný, spevácky, tanečný, výtvarný, kulinársky, hádzaná), pestrú ponuku krúžkov
            • moderné materiálno-technické vybavenie učební, športový a rekreačný areál
            • prevádzku v školskom klube od 6.00 do 17.00

            Príďte sa presvedčiť, že na kvalite vzdelávania nám záleží.

            Tešia sa na Vás učitelia aj žiaci školy.   

          • Obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 9.3. 2023 sa v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Naše žiačky boli úspešné recitátorky vo svojich kategóriách. Získali diplomom ocenené miesta.

            Melanie Mikulová /4. C/ - 2. miesto v prednese prózy

            Jasminka Hvizdová  /6. C /- 2. miesto v prednese prózy

            Zuzana Földešiová  /8. A / - 2. miesto v prednese poézie

            Brigit Gallová /8. A/ – 3. miesto v prednese prózy

             

            Tešíme sa z nich a srdečne im blahoželáme!

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje