• 1.A Zážitková prvouka

          • Naše hodiny prvouky sme si spestrili praktickými aktivitami. V rámci učiva o rastlinách sme si vyskúšali, čo všetko musí spraviť pestovateľ zeleniny (v našom prípade hrášku), aby mu rastlinka vyrástla zo semienka až po prvý kvietok či plod. Naša starostlivosť o rastlinku sa vydarila. V malých kvetináčoch nám vyrástli krásne hrášky. Zobrali sme si ich domov. Na terasách a balkónoch nám ich včielky iste opelia a my si budeme môcť vychutnať sladký hrášok. 

            Učivo o zvieratách sme si zasa mohli priblížiť a rozšíriť o pozorovanie vývoja motýľa babôčky bodliakovej. Byť chovateľom takýchto krásnych obyvateľov hmyzej ríše je veľká zodpovednosť. Pozorovali sme ich vývoj – od húseničky (v štádiu vajíčka sme ich nevideli), cez kuklu až po dospelého motýľa. Vzorne sme sa o motýliky starali. Päť farebných motýľov sa nám nevykuklilo naraz. Aby motýliky neboli hladné a smädné, vkladali sme do ich vzdušného domčeka potravu (nektár, jabĺčko, mandarínku). Keď sa vykuklil posledný motýľ, išli sme ich vrátiť do prírody. Lúčenie s babôčkami nebolo pre nás ľahké, ale vime, že iste čakali na túto chvíľu. Letieť za slniečkom.

                                                                                   žiaci 1. A a triedna učiteľka Renáta Titková

          • 4.A Eko park Piešťany

          • Žiaci 4.A triedy si  s pani učiteľkou  a pani vychovávateľkou užili do sýtosti krásny májový deň v kúpeľnom meste Piešťany. Prešli cez Kolonádový most, previezli sa loďou po rieke Váh  a svoj výlet ukončili v Eko Parku Piešťany, kde sa tešili nielen z priameho zvieracieho kontaktu, ale aj úžasnej fun zóny plnej preliezok, trampolín a iných atrakcií. 

            Mgr. L. Zahoranová 

          • 3.C Pozorovanie motýľov

          • V našej triede sme mali možnosť pozorovať vývoj motýľov.

            Jeden uzrel svetlo sveta v pondelok, pripravili sme mu cukrovú vodu a kúsok jabĺčka.

            Druhý  sa vykuklil dnes. Pred obedom sme ich spoločne vypustili do prírody. Veľmi sa im nechcelo, ale nakoniec sa každý z nich vybral svojou cestou.

             

            Pozdravujú žiaci 3.C triedy

          • 1.B Naše motýle

          • Vypustenie našich motýľov do prírody

            Dočkali sme sa! Z nenápadných žravých húseničiek sa po niekoľkých dňoch vyliahli krásne elegantné motýle. Z piatich húseníc sa nám do dospelosti podarilo vychovať 3 motýle babôčky bodliakovej. 18. mája sme sa ich rozhodli vypustiť do voľnej prírody.  Tak, šťastný let! A príďte sa niekedy ukázať! Žiaci 1.B triedy.

          • 1.B Hvezdáreň a planetárium

          • Dňa 17. mája  žiaci 1.B triedy  navštívili Hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom.  Najskôr sme si v premietacej sále pozreli videofilm So zvieratkami o vesmíre, ktorý sme sledovali  v pohodlných ležadlách,  pod krásnou hviezdnatou oblohou.  Potom nasledovalo veľmi pútavé rozprávanie o planétach, Slnku, Mesiaci a hviezdach.  Pozorovali sme Polárku a najznámejšie súhvezdia, ako napr. Veľký voz a Malý voz, Orión,...  Na túto návštevu budeme ešte dlho spomínať.

                                                                                

          • Geografická olympiáda

          • Dňa 17. 2. 2023 sa traja žiaci našej školy zúčastnili okresného kola geografickej olympiády. Medzi súťažiacimi boli Arthur Christopher Hills z 5.B, Simona Naščáková a Hana Bednáriková zo 7. A. Spomedzi šesťdesiatich súťažiach skončila na  krásnom treťom mieste  Hanka Bednáriková, ktorá postúpila do  krajského kola, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Gymnázia v Zlatých Moravciach. Tam získala 13. miesto, za čo jej veľmi gratulujeme. Žiakov pripravovala pani učiteľka PaedDr. Simona Hýbnerová.

          • THD a naša úroda

          • Zasadenie semienok a starostlivosť o pôdu v rámci hodín techniky so žiakmi druhého stupňa prináša prvé úspechy/zeleninu reďkovky a zároveň je motiváciou do ďalej práce.  Mgr. Rastislav Kupec 

          • Triedne RZ a rada rodičov

          • Dňa 18. 5. 2023 sa uskutoční rada rodičov o 15,30 hod. v zasadačke školy na prízemí

            a  o 16,00 hod. sa uskutočnia triedne RZ v príslušných triedach.

          • Šalátový pult v našej jedálni

          • Šalátový pult v našej jedálni

            Zdravý životný štýl, o ktorom sa stále toľko hovorí, by mal byť prirodzenou súčasťou každého rozumného človeka. Spadá do neho v neposlednom rade aj zdravá a výživná strava. A keďže základom zdravej výživy je pestrosť a rozmanitosť, naša školská jedáleň sa rozhodla zriadiť  pre svojich stravníkov šalátový pult. Našim cieľom je dopomôcť ku konzumácii väčšieho množstva ovocia a zeleniny. Žiaci si samy naberajú do misiek toľko, koľko sa im žiada. Po niekoľkých mesiacoch môžeme skonštatovať, že sa nám takýto spôsob podávania šalátov a kompótov osvedčil a stále sa teší obľube. Veď nie na darmo sa hovorí: „Strava, ktorú konzumujeme, môže byť najbezpečnejšou a najsilnejšou formou lieku.“

            Mgr. L. Zahoranová, Mgr. P. Rebejová (Skutočne zdravá škola)

          • 1. D Ponitrianske múzeum – Hmyz – načo je nám taká háveď?

          • Žiaci z 1. D sa dňa 25. 04. 2023 vybrali do Ponitrianskeho múzea na vzdelávací program o hmyze. Mali možnosť nielen sa niečo nové dozvedieť, ale i vidieť živí hmyz, jeho širokú škálu a druhovú pestrosť vystavovaných kúskov a iných bezstavovcov.

            Žiaci sa zoznámili nielen s rôznymi druhmi bezstavovcov, ale aj s významným včelím produktom - voskom, ktorý má pre nás široké využitie v rôznych druhoch priemyslu (farmácia, gastronómia....). Motýle, pavúky, či chrobáky si mohli odliať z včelieho vosku a na pamiatku si ich zobrať so sebou domov.

            Výstava sa žiakom veľmi páčila a už teraz sa tešia na novú výstavu.

          • 4.A Dopravné ihrisko

          • Dňa 28. 4. 2022 strávili žiaci 4.A triedy piatkové dopoludnie na dopravnom ihrisku- na sídlisku Chrenová.  S úsmevom na tvári nás privítala  pani policajtka, ktorá nás previedla nielen teoretickou, ale aj praktickou časťou, ako sa správať na vozovke, resp. aké sú pravidlá cestnej premávky. Všetky informácie sme sa snažili priamo zužitkovať v praxi, keďže sme dostali k dispozícii kolobežky a bicykle. Imitovaná vozovka s viacerými jazdnými pruhmi, rôzny terén, spustené semafory, to všetko sa postaralo o plnohodnotne strávený čas a doplnenie si nielen vedomostí, ale aj rozvíjanie zručností a vytváranie správnych návykov. Ďakujeme mestskej polícii, že umožňuje zažiť dopravnú výchovu aj takto reálne,  v praxi.

            Žiaci 4. A s p. uč.  Zahoranovou

          • Tanečná súťaž Domino 28. 4. 2023

          • Opäť po roku sme sa zúčastnili z tanečného útvaru CVČ pri ZŠ Škultétyho 1, Nitra tanečnej súťaže  „Vo

            víre tanca“ v CVČ Domino v Nitre, ktorá sa konala 28. apríla 2023. Získali sme nasledovné ocenenia:

            1. miesto sólo mladší žiaci - Florence Gerhátová (3. A), choreografia „Hľadám ťa!“

            1. miesto sólo starší žiaci - Sarah Majerčáková (8. B), choreografia „V myšlienkach“

            2. miesto sólo starší žiaci – Nela Búsová (8. B), choreografia „Bella“

            1. miesto duet starší žiaci – Michaela Lukáčová (9. A) a Sarah Majerčáková (8. B), choreografia „Nevzdávame to“

            3. miesto mladší žiaci – Tanculienky, choreografia „Best day of my life“

            3. miesto starší žiaci – Flic-flac, choreografia „Silnejšia“

            ABSOLÚTNY VÍŤAZ celej súťaže – choreografia „Sen motýľa“ - Tanculienky

            Srdečne gratulujeme všetkým súťažiacim a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy!

            uč. Zemanová

          • Zaspievam ti pesničku

          • 26. 4. 2023 sa na našej škole konala spevácka súťaž v ľudovej a popovej piesni s názvom „Zaspievam ti pesničku“. Súťažilo 17 žiakov v dvoch vekových kategóriách. Všetci žiaci získali ocenenia v bronzovom, striebornom alebo v zlatom pásme.

            Víťazi zlatého pásma:

            Ľudová pieseň, kategória A (1. – 3. ročník):

            1.      miesto  Stella Štrbáková              2. A

            2.      miesto  Alica Závodná                   3. A

            3.      miesto  Ema Majdanová               3. B

             

            Ľudová pieseň, kategória B (4. – 6. ročník):

            1.      miesto  Nina Csekeyová               6. C

            2.      miesto Jana Maľová                      6. C

            3.      miesto  Sofia Košťálová                4. A

             

            Popová pieseň, kategória A (1. – 3. ročník):

            1.      miesto  Filip Krištof                        3. C

            2.      miesto  Kateryna Reva                  1. C

            3.      miesto  Timothy Gajdoš               3. B

             

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme!

            Víťazky Stella Štrbáková a Nina Csekeyová postupujú do okresného kola súťaže v speve ľudových piesní „Slávik Slovenska“, kde budú reprezentovať našu školu. Držíme im palce!

            uč. Zemanová, uč. Srnková

          • Žiacky parlament

          • Simulované voľby na UKF 

            Dňa 25.4 sa žiačky našej školy v spolupráci so Žiackym parlamentom a UKF v Nitre zúčastnili na prednáške spojenej s praktickou časťou - Simulované voľby. Na internáte Slančíková sa zišli žiaci viacerých nitrianskych základných škôl, ktorí si vypočuli základné informácie o rôznych politických stranách. Následne si tajnými voľbami mohli zvoliť stranu, ktorá sa im najviac páčila a odovzdali hlas do hlasovacej urny. Žiaci v spolupráci so študentmi UKF boli rovnako súčasťou aj volebnej komisie, hlasy spočítavali a vyhlásili výsledky. Naše dievčatá nadobudli nové poznatky a praktická časť sa im veľmi páčila. Konečne si mohli vyskúšať ako voľby do NR SR fungujú.

          • 3.A Deň Zeme

          • Deň Zeme 3.ADeň 22. apríl je už tradičný ako Deň Zeme. Máme radi našuplanétu Zem, našu krajinu a prostredie, v ktorom žijeme. Tento deň je veľmi významný pre všetkých ľudí, pretože si pripomíname aké je dôležité chrániť prírodu. Deti z triedy 3.A si tiež pripomenuli Deň Zeme. Porozpravali sme sa o nebezpečenstve znečistenia prírody a aká je dôležittá starostlivosť o našu Zem. Zapojili sa do úpravy nášho školského areálu. Zbierali rôzne nečistoty ako kamene, papiere a rôzne iné odpadky. Cieľom tejto aktivity bolo rozvíjať environmentálne povedomie ako chrániť prírodu a starať sa o ňu a tak zveľaďovať životné prostredie.

          • Medzinárodná olympiáda v anglickom jazyku HIPPO 2023

          • Žiaci našej školy sa 17.3.2023 po prvý krát zúčastnili medzinárodnej olympiády HIPPO v anglickom jazyku. Dvaja z nich, Andrea Rovderová a Matej Mezey postúpili do európskeho semifinále, ktoré sa bude konať 21. 4. 2023. Obaja budú reprezentovať  nielen našu škoku, ale aj celé Slovensko. Semifinalistom srdečne blahoželame a držíme im palce!

          • 1.A Deň Zeme

          • Príležitosť pre oslavu má v našej triede každý prváčik. Je to napríklad, malá oslava menín alebo narodenín. Aj Zem, ktorá je našou „kolískou“, má svoj sviatok. Je to 22. apríl. V ten deň, si viac ako inokedy, pripomíname význam tohto sviatku pre nás, obyvateľov Zeme. Sviatok Zeme, sme si žiaci z 1. A, pripomenuli zasadením semien hráškov do nádobiek. Každý prvák a každá prváčka si dali záväzok, že sa o svoju rastlinku budú s láskou starať. Pozorovať budú jej klíčenie a rast, budú ju merať, aby zistili, za akú dobu rastlinka vyrastie. Zistené fakty si budú zapisovať do zošita z prvouky. Popri tom sa naučia, čo je to klíčny list, na čo slúži rastlinke korienok, stonka, listy a kvety. Držíme prvákom palce, aby sa im pokus vydaril!

                                                                                              Triedna učiteľka Renáta Titková

          • Zápis do 1.ročníka na školský rok 2023/2024

          • Link na elektronickú prihlášku  zverejnený od 7. 4. 2023 do 21. 4. 2023

            Prezenčný zápis   od 14,00 hod

            17.4. 2023   do 17.00

            18.4. 2023   do 17.00

            19.4. 2023   do 16.00

            20.4. 2023   do 16.00

            21.4. 2023   do 16.00

             

            Žiadosť/prihlášku o zápis dieťaťa do 1. ročníka je možné podať elektronicky.

            Formulár/ prihlášku je potrebné vyplniť a odoslať. V škole prihlášku a potrebné prílohy vám vytlačíme a obidvaja rodičia ju podpíšu v termíne zápisu od 17. 4. - 21. 4. 2023.

            Presný termín prezenčného zápisu do 1.ročníka ZŠ obdržia zákonní zástupcovia vopred prostredníctvom e-mailu alebo po telefonickom dohovore.

            Zápis bude od  17. 4. – 21. 4. 2023 v čase od 14,00 - 17,00  alebo  do 16,00 hod.

            Údaje z prihlášky budú zadané do informačného systému školy, preto vás  prosíme aby ste všetky údaje vyplnili správne a pravdivo, aj s diakritikou (dĺžne, mäkčene, vokáň, dve bodky, dve čiarky). Iné údaje  uveďte priamo do prihlášky v časti Poznámky.

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť vyplniť prihlášku elektronicky, môže si ju vyplniť počas zápisu v priestoroch školy v dňoch zápisu.

            Elektronickú prihlášku zaevidujeme a bude platná až po  podpísaní oboch zákonných zástupcov v deň zápisu. Na zápis sa dostaví dieťa v sprievode  zákonných zástupcov.

            Doklady potrebné k zápisu:

            - občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov,

            - rodný list dieťaťa,

            - v prípade absolvovaného psychologického alebo špeciálno-pedagogického vyšetrenia priniesť všetky správy.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

            · jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            · jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať)

            alebo

            · vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu v prílohe č. 1).

            V prípade, ak:

            · jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu, · dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia do rodného listu dieťaťa.

            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (príloha č. 2).

            Do prvého ročníka sa prijíma dieťa, ktoré do 31. 8. 2023 dovŕši šiesty rok veku a má trvalý pobyt na území SR, bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť. Školskou spôsobilosťou sa rozumie súhrn psychických, fyzických a sociálnych schopností, ktorý dieťaťu umožňuje stať sa žiakom a je predpokladom absolvovania výchovno-vzdelávacieho programu základnej školy.

            Zápisu sa zúčastní aj dieťa, ktoré bolo zapísané v minulom školskom roku a dostalo odklad PŠD.

            O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ školy najneskôr do 15. júna 2023.

            Prílohy:

            príloha 1 Čestné_vyhlásenie.docx 

            príloha 2 Písomné_vyhlásenie.docx

            príloha 3 Vyhlásenie_zákonných_zástupcov.docx

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje