• Oznam ŠKD, CVČ a hádzaná

          • Vážení rodičia žiakov,

            navštevujúcich  ŠKD,  prosíme Vás,  aby ste poslednú platbu za ŠKD v tomto roku urobili do 10.12.2023 vzhľadom k ročnej uzávierke.

            CVČ a hádzanú za december platíte s januárovou platbou do 31.1.2024.

            Platby prijaté po 10.12.2023 Vám budú vrátené a nebudú započítané do roku 2023.

            Ďakujeme z pochopenie

          • 4.C Projekty Slnečná sústava

          • Slnečnú sústavu dobre poznáme, učili a rozprávali sme sa o planétach, hviezdach, pohyboch Zeme, súhvezdiach, astronautoch.

            Našou úlohou bolo vytvoriť projekt k téme Slnečná sústava. Nakoľko sme na prípravu mali dostatočný čas, mohli sme naplno ukázať a  prejaviť svoju fantáziu, výtvarné zručnosti , vedomosti.

            Všetkým žiakom patrí veľká pochvala za nádherné a tvorivé práce. Práce žiakov sú vystavané v 4.C.

            Pozdravujú žiaci 4.C triedy

          • Zelená škola a rovesnícke učenie

          • Zelená škola, pod vedením pani učiteľky Mgr. Veroniky Hrnkovej, pripravila pre žiakov 1. stupňa zaujímavú vzdelávaciu aktivitu – rovesnícke učenie. Dve žiačky, členky Zelenej školy, Olívia Bajanová zo 6. A a Nataška Ivančiková zo 7. A oboznámili mladších žiakov s problematikou triedenia odpadu. Túto aktuálnu tému spracovali do prezentácie, ktorou zaujali malých poslucháčov. Okrem zaujímavého výkladu, staršie žiačky, hravou formou ukázali druhákom, ako si môžu zhotoviť z odpadového materiálu zvieratko. Žiakom trpezlivo vysvetlili postup pri výrobe zvieratka a následne im pomáhali pri práci. Deti si z hodiny odniesli domov nielen milý výrobok, ale aj poznatky o tom, ako sa máme šetrne správať k životnému prostrediu. Ďakujeme členkám Zelenej školy!

            Žiaci 2. A a 2. B triedy

          • Poptón 2023

          • 23.11.2023 na speváckej súťaži Poptón v CVČ Domino sa zúčastnili Nina Csekeyová zo 7.C a Šimon Štulajter zo 4.C . Obaja podali skvelé výkony. 

          • iBobor 1.stupeň - úspešný riešiteľ

          • kategória Drobec

            2. – 3. ročník   26 žiakov

            Úspešní riešitelia

            3.A  F. Oravec      72 b

            2.A  Š. Bednárik   52 b

            3.B  G. Bratková   48 b     

            kategória Bobrík      

            4. ročník   9 žiakov

            Úspešní riešitelia

            4.A  M. Gašaj           72 b

            4.A  M. Bednárik       72 b

            4.B  H. Matúšková    64 b

            GRATULUJEME

          • Viem, čo zjem?

          • Viem, čo zjem?

            Dňa 21.11.2023 sme mali možnosť hostiť na našej škole lektorky z RÚVZ v Nitre, ktoré nás prišli inšpirovať, ako aplikovať vedomosti o správnej a vyváženej strave. Nakoľko sú súčasťou projektu „Viem, čo zjem“, ktorý patrí do celosvetového programu Nestlé Healthy Kids, ich prednáška bola pre nás prínosom. Počas dopoludnia navštívili triedy III.A, III.C, IV.A, IV.B, IV.C, V.A a zábavnou formou sa snažili doviesť žiakov k osvojovaniu si zásad zdravej životosprávy, pomohli zorientovať sa v zložení potravín, ako aj v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Zaujímavé pracovné listy a priateľská komunikácia v nás zanechali dobrý pocit, že sme sa opäť niečo nové naučili. Veríme, že pani lektorky Mgr. Bárekovú a Drozdovú budeme môcť privítať na našej škole aj v budúcnosti.

            Mgr. Lucia Zahoranová

          • 4.B,C Bubnovačka na Svätoplukovom námestí

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014 vždy v novembri, organizujú v našom meste organizátori: centrum Slniečko, centrum Logika, národné koordinačné stredisko spolu s mestom Nitra podujatie “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“.

            Aj naša škola sa zapojila do tohtoročného podujatia, žiaci 4.B a 4.C sa zúčastnili spoločnej Bubnovačky na Svätoplukovom námestí, kde sme prezentovali aj výtvarné práce našich žiakov.

            Spoločne sme „bubnovali“ za správnu vec.

            Pozdravujú žiaci 4.B a 4.C

          • 3.A Pomazánkový deň

          • Dňa 20.11.2023 mali žiaci III.A triedy blokové vyučovanie zamerané na Zdravú desiatu.  Ako členovia „Skutočne zdravej školy“ i projektu „Viem, čo zjem“ sme sa tentokrát rozhodli obohatiť náš desiatový box o výživné pomazánky. Rodičia prispeli vlastnoručne vyrobenými pomazánkami najrôznejších chutí, pani učiteľka zabezpečila pečivo a zeleninu. Spoločnými silami sme chystali nielen stolovanie a prestieranie, ale prešli sme si aj ozajstnou ochutnávkou. Svoje postrehy a chute sme mohli zdieľať aj na tabuli, kde prebehlo hlasovanie o najchutnejšiu pomazánku. Skvelé bolo, že sme mohli ochutnať aj také, s akými sa možno v rámci svojich domovov až tak bežne nestretávame. V priebehu dňa sme sa dokonca zahrali aj na šéfkuchárov, keďže sme zostavovali jedálny lístok na celý týždeň. Zistili sme, že to nie je vôbec také jednoduché. Zapotili sme sa aj pri „chutnom“ počítaní, kde bol celý pracovný list zameraný na „pečenie“. Svoje predstavy o chutne vyzerajúcom tanieri sme stvárnili na výkres a v závere sa rozlúčili s novými vedomosťami a spokojnými bruškami.

             

            Ďakujeme rodičom za podporu, že  sme si mohli takýto deň zorganizovať.

          • 4.C Skutočne zdravá škola – Viem čo zjem – projektová hodina

          • Projekt „Viem, čo zjem“ patrí do celosvetového programu Nestlé Healthy Kids a
            na Slovensku v školskom roku 2023/2024 je to už ôsmy ročník.. Zapojením sa
            do projektu „Viem, čo zjem“ sme si aj my , žiaci 4.C , upevnili cenné vedomosti
            o význame zdravého stravovania. Prečítali sme si zaujímavosti zo sveta zdravej
            výživy a prácou v skupinách sme vytvorili farebné vitamínové plagáty.

            Pozdravujú žiaci 4.C triedy

          • Šaráda

          • Centrum voľného času Domino organizovalo aj tento rok podujatie Bláznivý piatok – šaráda. Zúčastnili sa jej žiaci 7.C triedy spolu s koordinátorkou p.uč. Korompaiovou. Súťažiacimi boli Miriam Miháliková a Martin Mikuš. V prvej disciplíne vytvorili humorný a výstižný text o kolektíve svojej triedy, ktorý museli odprezentovať naspamäť. Ďalej rôznymi zručnosťami, vedomosťami či pohybovými disciplínami ukázali, akí sú šikovní a zároveň videli, kde ešte majú rezervy. Za podpory svojich spolužiakov sa snažili získať čo najviac bodov. Napriek tomu sa v celkovom poradí umiestnili na 5. mieste a spoločne sme usúdili, že najdôležitejšie bolo zúčastniť sa a zabaviť sa. Dúfame, že sa žiaci zapoja aj do ďalších aktivít CVČ Domino.

          • Večerný beh Nitrou

          • V tomto roku sa konal už  51. ročník tejto súťaže, ktorej sa dnes, 15. 11. 2023 zúčastnili aj dvaja druháci z našej školy, Jakub Hlavatý a Matej Bojda z 2. B triedy .  Štartovali o 13:30 hod. z Ponitrianskeho námestia a pretekali v kategórii žiakov ročník 2014-2015.

            Jakub Hlavatý obsadil 2. miesto vo svojej kategórii. Celkovo bolo 7 pretekárov. Statočne bojoval aj jeho spolužiak Matej Bojda. Obom súťažiacim gratulujeme.

            Organizátori súťaže boli : UKF a Mesto Nitra

            Na súťaž pripravovala chlapcov p. uč. Pohronská

          • 4.B,C Plavecký kurz

          • V týždni od 06. do 10 novembra sa žiaci našej školy zúčastnili plaveckého kurzu v novootvorenom bazéne SPU. Organizácia celého kurzu ako aj prístup inštruktorov bol na vysokej úrovni.

            Ráno po príchode sme začali kurz spoločnou rozcvičkou a po nej nás čakali aktivity v bazéne, počas ktorých sme sa zdokonaľovali v našich plaveckých zručnostiach.  Osušili sme sa, oddýchli si v nových priestoroch plavárne a pochutnali si na teplej čokoláde.

            Pozdravujú štvrtáci

          • 4.B Halloween

          • "Krásny deň sme si prežili s HALLOWEENSKOU tematikou v 4.B. SJL - gramatika, čítanie s porozumením, slohová tvorba, MAT - počítanie násobilky aj sčitovania a odčitovania, slovné úlohy netradične po triede, čarovné čierne kartičky po chodbe, hádanky, kvíz, angličtina, vyhodnotenie s trick or treat, typickým pre západnú kultúru a záver darčeky - tetovačky, sladkosti a hlavne tancovanie. Užili a aj zažili sme si samostatnú prácu, ale hlavne tímovú spoluprácu.

          • Návšteva Ovocného sadu Lívia v Kolíňanoch

          • Dňa 7.11. žiaci III.A a III.C triedy pod vedením pani učiteliek Mgr. L. Zahoranovej a Mgr. M. Kružliak Pucherovej navštívili neďaleký Ovocný sad Lívia v Kolíňanoch. Privítali nás veľmi príjemní hostitelia v sprievode svojich verných spoločníkov- psov. Hneď v úvode nás previedli sadom a čo bolo úžasné, po celú tú dobu nám robili spoločnosť viaceré zvieratká. Pri objavovaní rôznych zákutí nás sprevádzali psy, mačky, na voľno sa pohybovali kone. Areál mal zachovaný permakultúrny charakter, príroda ešte stále hrala farbami, celé to tam pôsobilo akýmsi  prirodzeným a nenúteným dojmom. Prešli sme sa ovocným sadom, vinicami, prezreli si pôsobisko bobrov v blízkosti jazera, ktoré slúži vo veľkej miere na zachytávanie dažďovej vody a následné zavlažovanie. Po výživnej prechádzke sadom sme sa šli zahriať do vnútorných priestorov, kde sme pri praskajúcom ohni v krbe ochutnávali rôzne pochutiny. Začali sme s ochutnávkou miestnych druhov jabĺk, nasledovali sušené jabĺčka, detská výživa z plodov sadu a na záver delikatesa v podobe špecifického džemu jabloňovo. Všetko domáce, bez umelých chemikálií, postrekovači sladidiel. Skutočne sme si pochutili. Domáci nám porozprávali aj o vzniku sadu, o jeho postupnej premene s rešpektom na prírodu, aj o plánoch do budúcna. Páčilo sa nám natoľko, že sa v blízkej budúcnosti určite do sadu vrátime. Tento priestor  je totiž ako stvorený na učenie predmetov ako prírodoveda, vlastiveda či pracovné vyučovanie. Odporúčame vyskúšať všetkým.

          • Záložky

          • Projekt „Záložka do knihy spája školy“

            Jeseň v našej škole prináša so sebou aj zapojenie sa do medzinárodného projektu „Záložka do knihy spája školy“. Tento rok sa výroba záložiek niesla v duchu inšpirujúceho sveta rozprávok, básní a príbehov. Krásne a originálne záložky vyrábali žiaci 1. aj 2. stupňa pod umeleckým vedením ich triednych učiteliek, učiteľa a pani vychovávateliek. Žiaci spoločne vyrobili 475 záložiek, ktoré putovali až do Libochovíc. Našou družobnou školou bola ZŠ so ZUŠ J. E. Purkyně v Libochoviciach v Čechách. Od českých kamarátov sme opätovne dostali milé a jedinečné záložky, ktoré nás budú spájať pri čítaní kníh.

            Ďakujeme žiakom z 1.A,B,C,  2.A,B,C,D, 3.A,B,C, 4.A,B,C, 6.B, 7.B, 8.A,B,C, 9.A a pani učiteľkám a vychovávateľkám Srnkovej, Raczkej, Zemanovej, Vaškovej, Peniaškovej, Titkovej, Záhorec Brotkovej, Kružliak Pucherovej, Babušíkovej, Antalíkovej, Grujbárovej, Jancsovej, Arpášovej, Molnárovej a pánovi učiteľovi Adamcovi.                                                                   

                  Renáta Titková, školská knihovníčka

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Dňa 17.10.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo postupovej súťaže Olympiáda zo slovenského jazyka, ktorá bola určená žiakom 8. a 9.ročníka. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných škôl v slovenskom jazyku a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            Súťaž bola rozdelená do niekoľkých častí: test s úlohami na porozumenie textu, transformácia textu a príhovor. Oceňujeme tvorivé úsilie a snahu všetkých zúčastnených žiakov.

            Umiestnenie bolo nasledovné:

            1. miesto: Simona Naščáková  /8.A/

            2. miesto: Vanesa Kozelová /9.A/

            3. miesto: Kristína Chlapečková / 9. A/

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a preukázané vedomosti.

            Víťazom srdečne blahoželáme a Simonke Naščákovej držíme palce v okresnom kole, v ktorom bude reprezentovať našu školu 15.11. 2023.

          • 2.D Deň jabĺk

          • Dňa 23. 10. 2023 si žiaci 2. D pripomenuli  nielen „Deň pôvodných odrôd jabĺk“, ale aj výnimočnosť tohto druhu ovocia pre náš organizmus. Každý žiak si priniesol svoje vlastné jabĺčko a takto sme pozorovali a všímali si rôzne druhy jabĺk, ich veľkosti, tvary, farbu... a taktiež sme nevynechali ochutnávku nielen samotných jabĺk, ale aj jablkových výrobkov. Na hodine slovenského jazyka sme si prečítali rôzne zaujímavosti o jablku, na angličtine hrou sme sa oboznámili s jeho jednotlivými časťami a vývojovým cyklom, matematiku sme si precvičili jabĺčkovými príkladmi a na výtvarnej výchove sme si naše jabĺčka namaľovali. Najväčším prekvapením bol pre nás jablkový koláč, ktorý Martinko pripravil za asistencie svojej maminy a takto sme ukončili svoj tematický deň s jabĺčkom.

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje