• Hippo "English Without Borders" Olympiad

          • Hippo "English Without Borders" Olympiad je olympiáda, ktorá podporuje znalosť anglického jazyka, vyzýva študentov z celého sveta, aby si zmerali vedomosti z angličtiny a zlepšuje spoluprácu všetkých zapojených učiteľov. Zároveň pozdvihuje povedomie identity a integrácie a slúži ako model vzájomného spolužitia a priateľských vzťahov na medzinárodnej úrovni.

            Náš žiak Matej Mezey sa vo svojej kategórii dostal až do európskeho finále, ktoré sa konalo v Benátkach 23. – 25. mája 2023, spolu s ďalšími tromi slovenskými účastníkmi. Sprevádzala ho pani učiteľka Katarína Bratková, ktorá ho na súťaž aj pripravovala. Všetci štyria slovenskí účastníci hrdo reprezentovali našu krajinu a snažili sa zo všetkých síl dostať do celosvetového finále. Žiaľ tento rok sa im to nepodarilo, ale aj tak je to veľký úspech, ktorý bude snáď motivovať ďalších žiakov k usilovnej práci a zlepšovaniu jazykových kompetencií.

          • Čitateľský maratón

          • Linka detskej istoty odštartovala svoj 14. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu „Čítajme si“. Cieľom tohto zmysluplného projektu je vzbudiť u detí a mladých ľudí záujem o čítanie kníh, poukázať na veľký význam detskej a mládežníckej literatúry pre všestranný rozvoj osobnosti. V týždni od 22. mája do 26. mája sa aj žiaci našej školy zapojili do tohto čitateľského maratónu. Čítali veľkí aj malí, v triedach, v školskej knižnici, v átriu, ba aj v školskom altánku. Čítali spoločne rovnaké literárne dielo, ale aj jednotlivo, podľa osobného výberu kníh.

            Spolu sa do čitateľského maratónu zapojilo 221 žiakov z tried: 1.A, 1.B, 2.A, 2.C, 3.A, 3.B, 3.C, 4.C, 6.A, 6.B, 7.B a 9.A. Každý mladý čitateľ zdarne „dobehol“ do cieľa. Už teraz sa tešíme na budúci ročník čitateľského maratónu.                                                                               

            Renáta Titková, školská knihovníčka

          • 4.A Učenie vonku

          • Keďže teploty nielen vonku, ale aj vo vnútri tried stúpajú a naše mozgy začínajú byť priehriate, dobre nám padne možnosť vyjsť si do átria a učiť sa na čerstvom vzduchu. Takáto výučba sa nám veľmi páčila a odporúčame ju vyskúšať všetkým.

            Žiaci 4.A

          • Liga - Malý futbal

          • Kraásne druhé miesta kategórie U13 aj U15 našich chlapcov v lige v malom futbale. Postup na celoslovenské kolo nám unikol o vlások. 

            A však máme aj dve parádne individuálne ocenenia, kde za kategóriu U13 sa stal najlepším brankárom Matúš Džupina a za kategóriu U15 sa stal najlepším strelcom Matej Šóš.

          • 1.A Zážitková prvouka

          • Naše hodiny prvouky sme si spestrili praktickými aktivitami. V rámci učiva o rastlinách sme si vyskúšali, čo všetko musí spraviť pestovateľ zeleniny (v našom prípade hrášku), aby mu rastlinka vyrástla zo semienka až po prvý kvietok či plod. Naša starostlivosť o rastlinku sa vydarila. V malých kvetináčoch nám vyrástli krásne hrášky. Zobrali sme si ich domov. Na terasách a balkónoch nám ich včielky iste opelia a my si budeme môcť vychutnať sladký hrášok. 

            Učivo o zvieratách sme si zasa mohli priblížiť a rozšíriť o pozorovanie vývoja motýľa babôčky bodliakovej. Byť chovateľom takýchto krásnych obyvateľov hmyzej ríše je veľká zodpovednosť. Pozorovali sme ich vývoj – od húseničky (v štádiu vajíčka sme ich nevideli), cez kuklu až po dospelého motýľa. Vzorne sme sa o motýliky starali. Päť farebných motýľov sa nám nevykuklilo naraz. Aby motýliky neboli hladné a smädné, vkladali sme do ich vzdušného domčeka potravu (nektár, jabĺčko, mandarínku). Keď sa vykuklil posledný motýľ, išli sme ich vrátiť do prírody. Lúčenie s babôčkami nebolo pre nás ľahké, ale vime, že iste čakali na túto chvíľu. Letieť za slniečkom.

                                                                                   žiaci 1. A a triedna učiteľka Renáta Titková

          • 4.A Eko park Piešťany

          • Žiaci 4.A triedy si  s pani učiteľkou  a pani vychovávateľkou užili do sýtosti krásny májový deň v kúpeľnom meste Piešťany. Prešli cez Kolonádový most, previezli sa loďou po rieke Váh  a svoj výlet ukončili v Eko Parku Piešťany, kde sa tešili nielen z priameho zvieracieho kontaktu, ale aj úžasnej fun zóny plnej preliezok, trampolín a iných atrakcií. 

            Mgr. L. Zahoranová 

          • 3.C Pozorovanie motýľov

          • V našej triede sme mali možnosť pozorovať vývoj motýľov.

            Jeden uzrel svetlo sveta v pondelok, pripravili sme mu cukrovú vodu a kúsok jabĺčka.

            Druhý  sa vykuklil dnes. Pred obedom sme ich spoločne vypustili do prírody. Veľmi sa im nechcelo, ale nakoniec sa každý z nich vybral svojou cestou.

             

            Pozdravujú žiaci 3.C triedy

          • 1.B Naše motýle

          • Vypustenie našich motýľov do prírody

            Dočkali sme sa! Z nenápadných žravých húseničiek sa po niekoľkých dňoch vyliahli krásne elegantné motýle. Z piatich húseníc sa nám do dospelosti podarilo vychovať 3 motýle babôčky bodliakovej. 18. mája sme sa ich rozhodli vypustiť do voľnej prírody.  Tak, šťastný let! A príďte sa niekedy ukázať! Žiaci 1.B triedy.

          • 1.B Hvezdáreň a planetárium

          • Dňa 17. mája  žiaci 1.B triedy  navštívili Hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom.  Najskôr sme si v premietacej sále pozreli videofilm So zvieratkami o vesmíre, ktorý sme sledovali  v pohodlných ležadlách,  pod krásnou hviezdnatou oblohou.  Potom nasledovalo veľmi pútavé rozprávanie o planétach, Slnku, Mesiaci a hviezdach.  Pozorovali sme Polárku a najznámejšie súhvezdia, ako napr. Veľký voz a Malý voz, Orión,...  Na túto návštevu budeme ešte dlho spomínať.

                                                                                

          • Geografická olympiáda

          • Dňa 17. 2. 2023 sa traja žiaci našej školy zúčastnili okresného kola geografickej olympiády. Medzi súťažiacimi boli Arthur Christopher Hills z 5.B, Simona Naščáková a Hana Bednáriková zo 7. A. Spomedzi šesťdesiatich súťažiach skončila na  krásnom treťom mieste  Hanka Bednáriková, ktorá postúpila do  krajského kola, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Gymnázia v Zlatých Moravciach. Tam získala 13. miesto, za čo jej veľmi gratulujeme. Žiakov pripravovala pani učiteľka PaedDr. Simona Hýbnerová.

          • THD a naša úroda

          • Zasadenie semienok a starostlivosť o pôdu v rámci hodín techniky so žiakmi druhého stupňa prináša prvé úspechy/zeleninu reďkovky a zároveň je motiváciou do ďalej práce.  Mgr. Rastislav Kupec 

          • Triedne RZ a rada rodičov

          • Dňa 18. 5. 2023 sa uskutoční rada rodičov o 15,30 hod. v zasadačke školy na prízemí

            a  o 16,00 hod. sa uskutočnia triedne RZ v príslušných triedach.

          • Šalátový pult v našej jedálni

          • Šalátový pult v našej jedálni

            Zdravý životný štýl, o ktorom sa stále toľko hovorí, by mal byť prirodzenou súčasťou každého rozumného človeka. Spadá do neho v neposlednom rade aj zdravá a výživná strava. A keďže základom zdravej výživy je pestrosť a rozmanitosť, naša školská jedáleň sa rozhodla zriadiť  pre svojich stravníkov šalátový pult. Našim cieľom je dopomôcť ku konzumácii väčšieho množstva ovocia a zeleniny. Žiaci si samy naberajú do misiek toľko, koľko sa im žiada. Po niekoľkých mesiacoch môžeme skonštatovať, že sa nám takýto spôsob podávania šalátov a kompótov osvedčil a stále sa teší obľube. Veď nie na darmo sa hovorí: „Strava, ktorú konzumujeme, môže byť najbezpečnejšou a najsilnejšou formou lieku.“

            Mgr. L. Zahoranová, Mgr. P. Rebejová (Skutočne zdravá škola)

          • 1. D Ponitrianske múzeum – Hmyz – načo je nám taká háveď?

          • Žiaci z 1. D sa dňa 25. 04. 2023 vybrali do Ponitrianskeho múzea na vzdelávací program o hmyze. Mali možnosť nielen sa niečo nové dozvedieť, ale i vidieť živí hmyz, jeho širokú škálu a druhovú pestrosť vystavovaných kúskov a iných bezstavovcov.

            Žiaci sa zoznámili nielen s rôznymi druhmi bezstavovcov, ale aj s významným včelím produktom - voskom, ktorý má pre nás široké využitie v rôznych druhoch priemyslu (farmácia, gastronómia....). Motýle, pavúky, či chrobáky si mohli odliať z včelieho vosku a na pamiatku si ich zobrať so sebou domov.

            Výstava sa žiakom veľmi páčila a už teraz sa tešia na novú výstavu.

          • 4.A Dopravné ihrisko

          • Dňa 28. 4. 2022 strávili žiaci 4.A triedy piatkové dopoludnie na dopravnom ihrisku- na sídlisku Chrenová.  S úsmevom na tvári nás privítala  pani policajtka, ktorá nás previedla nielen teoretickou, ale aj praktickou časťou, ako sa správať na vozovke, resp. aké sú pravidlá cestnej premávky. Všetky informácie sme sa snažili priamo zužitkovať v praxi, keďže sme dostali k dispozícii kolobežky a bicykle. Imitovaná vozovka s viacerými jazdnými pruhmi, rôzny terén, spustené semafory, to všetko sa postaralo o plnohodnotne strávený čas a doplnenie si nielen vedomostí, ale aj rozvíjanie zručností a vytváranie správnych návykov. Ďakujeme mestskej polícii, že umožňuje zažiť dopravnú výchovu aj takto reálne,  v praxi.

            Žiaci 4. A s p. uč.  Zahoranovou

      • Kontakty

        • Základná škola Škultétyho ul.
        • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
        • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
        • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
        • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje