• 3.A List pre starých rodičov

          • List pre starých rodičov
            Mesiac úcty k starším sa rozhodli žiaci III.A triedy pod vedením p.uč. Zahoranovej poňať možno
            trochu netradičným spôsobom. Nakoľko sa na hodinách slohu učili, ako písať list, využili svoje
            novonadobudnuté schopnosti a napísali svojim drahým starým rodičom list. Vyjadrili im slovami
            a kresbou, akí sú pre nich dôležití, dokonca vložili do obálky aj drobný darček. S dobrým
            pocitom na srdci sme vložili listy do poštovej schránky a teraz už len budeme dúfať, že listové
            prekvapenie našich starých rodičov poteší aspoň tak, ako nás, keď sme ho v škole pre nich
            chystali.

          • 4.A Deň jabĺk

          • Dňa 20.10. si žiaci 4.A triedy pripomenuli "Deň jablka". Učenie v triede prebiehalo jabĺčkovou slovenčinou, pokračovalo to na pracovnom vyučovaní prezentáciou spojenou s ochutnávkou jabĺčok. Každý žiak si priniesol jablko a porota vyhodnotila jeho chuť, tvar, farbu...Poslednou vyučovaciu hodinou bola výtvarná výchova, kde žiaci maľovali jablko. Na záver dňa boli všetky deti odmenené jablkovou medailou. Dnešný deň mal pre žiakov veľký význam ohľadom zdravého životného štýlu a zároveň podporil kreativitu žiakov. Tematický deň ,,Deň jablka" ukázal svoje široké využitie vo vyučovaní v jednotlivých predmetoch.

          • Projekt Z jazyka do jazyka

          • Dňa 13. októbra sa v našej škole uskutočnilo podujatie Z jazyka do jazyka. Projekt napísali a zorganizovali žiačky Vanesa Kozelová, Vanessa Korchanová a Simona Naščáková spolu s p.uč. Korompaiovou. Akcia bola financovaná prostredníctvom Nitrianskej komunitnej nadácie v projekte Mladí nitrianski filantropi, rovnako ako vďaka mestu Nitra a organizácii Unicef Slovensko. Podujatia sa zúčastnili žiaci 3. – 9. ročníkov. Od skorého rána dobrovoľníci pripravovali s učiteľkami cudzích jazykov svoje stanovištia. Každý cudzí jazyk, ktorý sa v našej škole vyučuje mal stánok, v ktorom si žiaci pripravili pre spolužiakov hry na tabletoch, hry s kartičkami, prezentáciu danej krajiny, zaujímavosti a samozrejme najobľúbenejšou sa stala ochutnávka cudzokrajných jedál. Vďaka grantu sme pre školu mohli zakúpiť potrebné pomôcky, odmeny a zabezpečiť vyhotovenie pokrmov. Deň sa niesol v duchu skvelej atmosféry, hudby, smiechu a odovzdávania vedomostí medzi žiakmi. Podujatím sme si rovnako ako každý rok pripomenuli Erasmus day, vďaka ktorému môžeme so zahraničnými školami medzinárodne spolupracovať. Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať všetkým pedagógom a dobrovoľníkom, ktorí nám pomohli pripraviť náš projekt a sme vďační za vynaložené úsilie, energiu a čas. Dúfame, že sa podobné akcie budú opakovať častejšie.

          • 2.A Čítajte s nami

          • Čítajte s nami

            Aj v tomto školskom roku sa naši druháci zapojili do čitateľskej súťaže Čítajte s nami, ktorú vyhlasuje Krajská knižnica Karola Kmeťku v Nitre. Súťaž bude prebiehať od októbra 2023 do júna 2024 a nesie názov „Najznámejší knižní hrdinovia a hrdinky“. Druháci sa v jej prvom kole stretli s knižnými detektívnymi hrdinami, ktorí riešia rôzne záhady a detektívne prípady. Vo vynovených priestoroch KKKK na Klokočine druhákov privítala „čierna pani“, s mečom v ruke, ktorá deťom zábavnou formou priblížila detektívnych hrdinov. Žiaci počúvali s veľkým záujmom, sústredili sa na „čiernu pani“ (mimochodom, bola to skvelá pani knihovníčka priamo z knižnice), aby neskôr mohli odpovedať na desať kvízových otázok, za ktoré dostávali cenné body. Deti navzájom spolupracovali a zapájali pátračský rozum. Po stretnutí s „čiernou paňou“ si vypožičali knižky, ktoré určite doma prečítajú. O mesiac, opäť, navštívime knižnicu a už teraz sa tešíme na nové dobrodružstvá s knižnými hrdinami a s úžasnou pani knihovníčkou.

                                                                                                          Žiaci 2. A a Renáta Titková

          • 9.A Svetový deň duševného zdravia

          • Svetový deň duševného zdravia

            V rámci rôznorodých aktivít týždňa duševného zdravia, ktoré upriamujú pozornosť na potrebu starať sa aj o svoje mentálne zdravie, si žiaci 9. A, na hodine výtvarnej výchovy, vyskúšali nielen maľovať ale aj relaxovať. Art terapia patrí medzi činnosti, ktoré navodzujú pre telo i ducha uvoľnenie a možnosť prejaviť svoju tvorivú myseľ. Spojením maľovania s počúvaním príjemnej relaxačnej hudby, deviataci vytvorili krásne výtvarné dielka.    

             PaedDr. Renáta Titková

          • 4.C si pripomenula Svetový deň duševného zdravia

          • Pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia sme si aj my, žiaci 4.C triedy,  pripomenuli, že  duševné zdravie je základným ľudským právom pre všetkých ľudí.

            Duševné zdravie ovplyvňuje to, ako myslíme, cítime a konáme., vplýva na naše myslenie, náladu a správanie.

            Keď sa cítime duševne dobre, v duševnej pohode, môžeme sa bez problémov učiť  a spoznávať nové veci , užívať si voľný čas.

            Vieme, že je dôležité byť silný a odolný pi vyrovnávaní sa s problémami a ťažkosťami. Porozprávali sme sa o 12 zásadách dôležitých pre naše duševné zdravie :

            Prijímaj sám seba, maj k sebe úctu!

            Hovor o tom, či ťa trápi i o tom z čoho máš radosť.

            Buď aktívny, stanovuj si ciele, ktoré chceš dosiahnuť.

            Uč sa nové veci !

            Stretávaj sa s priateľmi .

            Rob niečo kreatívne.

            Zaujímaj sa o to, čo sa deje okolo teba.

            Neváhaj požiadať o pomoc, ak ju potrebuješ.

            Uč sa oddychovať.

            Zdolávaj prekážky, posúvajú ťa vpred.

            Neboj sa snívať!

            Ži naplno tu a teraz.

             

            Pozdravujú žiaci 4.C triedy

             

          • Žiacky parlament na UKF

          • Dňa 9. októbra sa žiaci našej školy a zároveň aj členovia Žiackeho školského parlamentu zúčastnili spolu s p.uč., Korompaiovou prednášky na UKF v Nitre týkajúcej sa Európskej únie. Pani doktorky Kočnerová a Brhlíková z katedry politológie sprostredkovali deťom pohľad na historickú i súčasnú podobou Európskej únie, dôležité míľniky a jej výhody pre občanov. Na konci prednášky riešili žiaci kvíz zo získaných vedomostí. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu politologickú prednášku v spolupráci s univerzitou a CVČ Domino. 

          • 4.A Dopravné ihrisko

          • V októbri žiaci 4.A zavítali na dopravné ihrisko Chrenová. Cieľom bolo prežiť príjemné dopoludnie, ale aj zistiť, do akej miery žiaci poznajú základné dopravné značky a vedia sa pohybovať po ceste. Po prejdení celého dopravného ihriska a zoznámení sa s dopravnými značkami si žiaci mohli vybrať dopravný prostriedok, buď bicykel, alebo kolobežku. Úlohou deti bolo dodržiavanie pravidiel a rešpektovanie dopravných značiek. Vyzbrojení prilbami, uháňali po cestách, kruhovom objazde a riadili sa semaformi a pravidlami, ktoré im boli vysvetlené. Za správne dodržiavanie pravidiel boli žiaci odmenení sladkosťou. Dopravná výchova je veľmi dôležitá pre náš každodenný život.

          • 3.B,C Dopravné ihrisko

          • V stredu 4. októbra absolvovali žiaci 3. B a 3. C triedy organizovanú dopravnú výchovu na detskom dopravnom ihrisku na Chrenovej. 38 žiakov absolvovalo pod vedením príslušníčky Mestskej polície v Nitre najskôr teoretickú prednášku v učebni a následne praktické simulácie dopravných situácií na dopravnom ihrisku. 

          • INF s micro:bitmi a Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis

          • Vďaka Nadačnému fond Telekom pri Nadácii Pontis sme mohli zakúpiť rozširujúce sady k micro:bitom, ktoré sa žiaci učia programovať na hodinách informatiky. 
            V mesiaci september si žiaci oživili digitálne zručnosti pri programovaní micro:bitov, ktoré získali v predchádzajúcom školskom roku. 

          • 1.stupeň Európsky týždeň športu 2023

          • V rámci 9. ročníka Európskeho týždňa športu sme si v piatok 29. 9. zorganizovali športový deň, do ktorého sa zapojili žiaci tretích a štvrtých ročníkov. Všetci žiaci absolvovali športové aktivity na 7 stanovištiach (kop do brány, streľba hokejkou do brány, slalomový a prekážkový beh, preliezky, nadhadzovanie tenisovej lopty na rakete k méte a späť, dráha s podliezaním prekážok a hod loptičky na terč). Napriek aj niektorým náročnejším častiam mali deti z pohybu radosť.
            Milan Adamec

             

          • 26. september – Európsky deň jazykov

          • Aj tento rok bola naša škola súčasťou Európskeho dňa jazykov. Jeho cieľom  je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia a celoživotného vzdelávania. Naši žiaci mali možnosť dozvedieť sa viac informácií o cudzích jazykoch prostredníctvom prezentácií, kvízov, hier a IKT. Európsky deň jazykov 2023 má tento rok motto „Povedzte ÁNO jazykom!“ 

          • Triedne RZ a Rada rodičov

          • Dňa 28. 09. 2023 sa uskutoční o 15,30 hod rada rodičov v zasadačke a triedne rodič. združenia o 16,00 hod. v príslušných triedach.

          • Mesto plné športu

          • Boli sme tam.... žiaci ZŠ Škultétyho.

            Pod Zoborom žijú aktívni ľudia. Dôkazom toho je množstvo športových klubov, ktoré v meste pôsobia. Pred pár dňami sa mnohé z nich predstavili širokej verejnosti priamo v centre Nitry - na Svätoplukovom námestí a na pešej zóne.

          • 1.stupeň Európsky týždeň mobility

          • Cieľom Európskeho týždňa mobility bolo znížiť premávku automobilov na cestách, zlepšiť kvalitu ovzdušia znižovať negatívne dopady dopravy na životné prostredie

            Aj my, žiaci, od tých najmenších prváčikov až po najstarších štvrtákov sme sa ako každoročne aktívne zapojili a pripomenuli si význam ochrany životného prostredia.

            Upevnili sme si pravidlá cestnej premávky, bezpečnej jazdy na kolobežke, zdôraznili nebezpečenstvá súvisiace s neopatrnou jazdou. Prešli sme si dopravným zábavným kvízom, nezabudli sme ani na ochranné prvky pri jazde na kolobežke či bicykli, porozprávali sme sa o výhodách pešej chôdze pre zdravie a životné prostredie.

            Na školskom dvore sme si vytvorili prekážkové dráhy a zabavili sa jazdou na kolobežkách.

            Pozdravujú žiaci 1. až 4.ročníka

          • Otvorenie školského roka 2023/24

          • Pondelok 4. septembra 2023

            Nástup žiakov je o 8,00 pred budovou školy, ukončenie cca 9,00 hod.

            Žiaci 2.- 9. ročníka odchádzajú do tried s tried. učiteľom, ktorý ich  oboznámi s pokynmi na ďalšie dni.

             

            Žiaci a rodičia 1. ročníka zostávajú pred budovou školy alebo na terase školy 

            - slávnostné privítanie riad. školy a potom odchádzajú do tried v sprievode tried. učiteľky a vychovávateľky, na úvodné pokyny / cca 45 min.

             

            Školský klub detí bude  v prevádzke od 5. 9. 2023 v čase od 6,00 – 17,00.

             

            Školská jedáleň   bude  v prevádzke od 5. 9. 2023. Kto sa neprihlásil alebo nevyplatil poplatok za stravu 38 eur,  nebude mať od 5. 9. 2023 obed.

            Tel. kontakt školská jedáleň : 0911 732 676

             

            Organizácia vyučovania  od 5. septembra do 9. septembra 2023

             5. a  6. septembra 2023 bude vyučovanie s tried. učiteľom – 4. vyučovacie hodiny.

            Od 7. septembra (štvrtok) – začne riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín, ktorý bude zverejnený na edupage.

            Žiaci si prinesú pomôcky podľa pokynov tried. učiteľov.

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje