• ŠKD poplatok

          • Vážení rodičia,

            poplatok za ŠKD za meciac december treba uhradiť do 9. 12. 2022.

            V prípade, že úhrada bude po dátume  9. 12. 2022, bude platba vrátená na účet.

          • 3.C súťaž Enviráčik

          • 3.C úspešná v ENVIRO súťaži

            Tento školský rok sa pravidelne venujeme environmentálnym témam. Čítame príbehy týkajúce sa environmentálneho diania, zaujímavé texty o liečivých a chránených rastlinách , chránených živočíchoch. Poznáme aj pojem environmentálna katastrofa. S časopisom ENVIRÁČIK riešime aj úlohy zamerané na čítanie s porozumením.

            Vyriešené úlohy posielame spoločne do súťaže a stali sme sa úspešnými riešiteľmi v téme : CHRÁNENÉ RASTLINY.

            Potešili nás diplomy, záložky a DVD s environmentálnymi príbehmi.

            Pozdravujú žiaci 3.C triedy

          • Kúzelník Šmudlo

          • V rámci projektu Zbierame použité baterky sme za vyzbieraných 200 kg získali prekvapenie pre žiakov    1. ročníka – bolo to vystúpenie kúzelníka. Dnes počas jednej hodiny videli kúzla, ktoré  si aj spoločne vyskúšali so zábavným kúzelníkom Šmudlom. Ďakujeme za príjemné a veselé vystúpenie.

          • 4.A Zdobenie vianočných stromčekov

          • Žiaci 4.A triedy sa dňa 25.11.2022 zúčastnili ozdobovania vianočných stromčekov na Svätoplukovom námestí. Svojimi vlastnoručne zhotovenými ozdobami prispeli k vianočnej výzdobe námestia, čo ocenil aj samotný pán primátor. Vôňa punču, lokší a pečených gaštanov prilákala maškrtné jazýčky a bola akousi odmenou za dobre vykonanú prácu. Ak pôjdete do vianočného mestečka, skúste nájsť náš stromček spomedzi všetkých, ktoré sa nachádzajú v priestoroch fontány. Veríme, že sa Vám bude páčiť.

            Žiaci 4.A triedy a p.uč. Mgr. L. Zahoranová

          • Včielky samotárky

          • Deti z kolégia Zelenej školy  sa starajú aj o zachovanie biodiverzity v školskej záhrade. Na jar sme do záhrady nasadili kolóniu včielok samotárok. 

            Tá sa nám pekne rozšírila a teraz kokóny prežijú zimu v chladničke, aby malé včielky nevyleteli predčasne

            Kolégium Zelenej školy

          • Španielčinári v knižnici 

          • Dňa 22.11.2022 žiaci španielskeho jazyka navštívili Štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici, oddelenie Centra hispánskej kultúry Vladimíra Olerínyho. Mali možnosť vypočuť si prezentáciu z rôznych oblastí španielskeho sveta a dozvedieť sa mnohé kultúrne kuriozity. Po prezentácii si získané poznatky overili vo vedomostnom kvíze, ktorý zvládli vynikajúco. Následne absolvovali prehliadku centra a knižného fondu, plného zaujímavých španielskych kníh. Žiaci svojou účasťou a záujmom preukázali, že španielčina sa pre nich stáva čoraz krajším jazykom. 

          • Záložka do knihy spája školy

          • „Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie“

            Naša družobná škola: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice, Česká republika

            V tomto školskom roku sme sa opäť zapojili do projektu, ktorý podporuje čítanie kníh, priateľstvo a družbu s kamarátmi, ktorým čítanie tak trochu prirástlo k srdiečku.

            Projekt na podporu čítania vyhlasuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave spolu s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne, v mesiaci október, ktorý je vyhlásený za Medzinárodný mesiac školských knižníc. Bol to už v poradí trinásty ročník.

            Naši žiaci vyrobili pre kamarátov z Čiech 320 krásnych záložiek do knižiek.

            Žiaci použili pri výrobe záložiek rôzne kresliace techniky a tvorivé nápady. Pracovali na hodinách výtvarnej výchovy ako aj v školskom klube. Téma, blízka detskej fantázii, poskytla veľký priestor pre výtvarné stvárnenie záložiek do kníh.

            Do projektu sa zapojili žiaci z tried: 1. A, B, D, 2. A, C, 3. A, C, 4. C a žiaci z ŠKD.

            Žiakov vo výrobe záložiek viedli pani učiteľky Srnková, Vašková, Rebejová, Titková, Peniašková, Kružliak Pucherová, Antalíková, Záhorec Brotková, pani zástupkyňa Moravčíková a pani vychovávateľky Raczká, Sucháňová a Molnárová.

            Všetkým zapojeným tvorcom zo srdca ďakujeme!

                                                                                               Renáta Titková, koordinátorka projektu

          • 2.B Október

          • 2.B mala rušný október. Zúčastnili sme sa športového dňa Šport zo všetkých kútov sveta, ktorý zorganizovali naši veľkí žiaci, kde sme sa stretli aj s našou olympioničkou, športovou strelkyňou, Zuzanou Rehák-Štefečekovou.

            Potom sme si pripomenuli Svetový deň jablka, kde sme si vyrobili Jablkovú knihu z matematikou, slovenčinou, prvoukou i zábavným čítaním. Súťažili sme tiež o najkrajšie jablko a dozvedeli sme sa o účinkoch jabĺčka na naše zdravie.

            Pred jesennými prázdninami sme mali Halloween v triede, kde sme si vyrobili aj krásnych svetlonosov.

            A hneď po prázdninách sme sa zúčastnili výchovného koncertu o Ľudových hudobných nástrojoch, kde sme sa o nich niečo nové dozvedeli, zaspievali sme si i trošku zatancovali. Už sa tešíme na november!

          • Každý schod sa počíta!

          • Žiaci školského parlamentu v súčinnosti s kolégiom Zelenej školy sa rozhodli tento týždeň 7.11. - 13.11.2022 pre netradičnú výzvu: Vymeň VÝŤAH za SCHODY.

            Cieľom je urobiť niečo prospešné pre svoje telo a zároveň znížiť spotrebu energie, ktorú výťah na svoj schod potrebuje.

            Zapojenie sa do výzvy je dobrovoľné, každá snaha sa počíta.

            Žiaci môžu svoje úspechy zdieľať aj na školskom instagramovom účte a inšpirovať sa tak navzájom.

            Veríme, že schody si získajú čo najviac nadšencov a že aj po výzve budú schodiská v budove zaplnené nielen pedagógmi, ale aj žiakmi.

            Žiaci žiackeho parlamentu, členovia kolégia Zelenej školy,  p.uč. Zahoranová

          • 3.C sa učí vonku

          • Posledný deň pre jesennými prázdninami sme využili na učenie sa vonku. I keď slnko sa schovalo za oblaky, snažili sme sa poradiť si s rôznymi úlohami . Pracovali sme vo dvojiciach. Každá dvojica dostala úlohy, ktorých riešenia sme vkladali do papierových obalov z vajíčok.

            Úlohy boli zamerané najmä na čítanie s porozumením, niektoré boli zamerané na matematiku, slovenský jazyk i prírodovedu. Zopakovali sme si matematické operácie, násobenie, pojmy živé a neživé prírodniny, delenie hlások, vybrané slová, slabiky i viacuholníky.

            Dôležité bolo čítať úlohy aj medzi riadkami. Po vyriešení úloh sme sa posilnili desiatou v novom altánku a prešli sme si spoločne odpovede na zadané úlohy. Niektorí z nás stihli aj bonusovú úlohu a z kamienkovej abecedy skladali slová.

            Dospoznávania, žiaci 3.C

      • Kontakty

        • Základná škola Škultétyho ul.
        • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
        • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
        • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
        • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje