• 3.A Halloween

          • Halloween nie je na Slovensku veľmi zaužívaný. Oslavuje sa viac v Amerike predvečer a v noci z 31. októbra na 1. novembra pred sviatkom všetkých svätých. Žiaci 3.A triedy sa prezliekli do halloweenskeho kostýmu a spestrili si vyučovanie halloweenskými úlohami.

          • 3.C a čiastočné zatmenie Slnka

          • V utorok 25.10. sa Mesiac na svojej dráhe Zeme dostal medzi Slnko a Zem. Vzájomná poloha týchto telies bola taká, že nenastalo úplné zatmenie Slnka, ale iba čiastočné. Mesiac zakryl okolo 45 % slnečného povrchu. Aj my , žiaci 3.C, sme mali možnosť pozorovať tento úkaz v Krajskom osvetovom stredisku na Fatranskej 3 v Nitre.

            Ďakujeme za pekný zážitok.

            Pozdravujú žiaci 3.C triedy

          • 1.D Deň jablka

          • Dňa 21. 10. 2022 si trieda 1. D pripomenula rôznymi aktivitami Svetový deň jablka. Obohatili sme sa novými zaujímavými informáciami o jabĺčku, spievali sme si o ňom, spravili sme si jeho životný cyklus a mnohé iné aktivity. Taktiež nechýbala ani ochutnávka jabĺčok a jabĺčkových dobrôt, ktoré si každý žiak sám priniesol a niektorí sa aj podelili so svojimi koláčikmi, ktoré im pomohli napiecť ich šikovné mamičky, tiež nechýbala ani súťaž o nájdenie „naj“ jabĺčka, kde sme zistili, že každé jabĺčko je krásne a hlavne zdravé a každé vyniká v niečom inom. Takže každé jabĺčko si právom odnieslo cenu. Sprievodnou akciou bolo aj tvorenie jabĺčka, ktoré sme robili na výtvarnej výchove a z týchto jabĺčok sme si vytvorili na pamiatku aj triedny jabĺčkový fotorámček.

          • Deň jablka v 2.A

          • 21. október- Deň jabĺk

            Jablko patrí k najzdravším a zároveň najrozšírenejším druhom ovocia. Hoci neobsahuje veľa vitamínu C, skrýva sa v ňom množstvo vlákniny aj dôležitých antioxidantov. Jedno jablko denne pôsobí na náš organizmus ako „domáci lekár“ - je to univerzálny liek pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Za pravlasť jablka sa považuje oblasť juhozápadnej Číny. Jabloň je údajne najstarší ovocný strom na svete. Na Slovensku možno ju nájsť takmer v každej  záhrade. Trvá približne štyri až päť rokov, kým po vysadení malého stromčeka začne jabloň rodiť.

            Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia. Preto sme si  i my, žiaci 2. A triedy   tento deň uctili oslavou jablka. V triedach sme si pripravili aktivity, ktoré súviseli s našim chutným ovocím- jablkom. Pripravili sme si rôzne aktivity ako napríklad: súťaž o najkrajšie jablko, ochutnávku jabĺk a pochutín ktoré pripravili mamičky z jabĺčok, súťaž kto najrýchlejšie zje jablko, tvorba básničiek o jablku a iné.

          • Deň jablka v 3.B

          • Deň pôvodných jablkových odrôd, ktorý poznáme aj pod menom Apple day sme si pripomenuli 21.10. v 3.B súťažnou výstavou Najkrajšie jablko, ktorú so svojim exponátom vyhrala Vivi Lukáčová.

            O jablkách a ich zázračných účinkoch na naše zdravie sme sa učili aj na hodine slovenského a anglického jazyka.

          • Deň jablka v 3.A

          • Deň jablka - 3.A
            21.október je deň, kedy si viac ako inokedy pripomíname význam jabĺk pre zdravie človeka. Aj takýto deň sme mali v našej triede. Nechýbalo nám jabĺčkové učenie na hodinách matematiky a slovenského jazyka. Deti ochutnávali jablká, vyhodnocovali najkrajšie, najzaujímavejšie jabĺčko a vychutnali si výbornú jablkovú štrúdľu. Spoznali sme rôzne druhy odrôd jabĺk. Podporili sme aj výtvarný prejav žiakov, z čoho vzišlo veľa pekných košíkov s jabĺčkami. Celá trieda voňala jabĺčkovo.

          • Zaježová projekt

          • Ľudia si v bežnom živote ani neuvedomujú, že dnešný konzumný spôsob života vyspelej populácie ľudstva spôsobuje narastajúci globálny problém. S elektrospotrebičmi prichádzame denne do kontaktu. No uvedomuje si niekto či každý elektrospotrebič je nevyhnutný pre náš život? Aké procesy prebiehajú pred a počas jeho výroby? Akú má životnosť a kde končí, keď nám doslúži? V dnešnej dobe problém so spracovaním elektroodpadu rýchlo narastá. Zastaviť to zo dňa na deň nie je reálne! Zapojením našej školy do projektu ElektoodpadDopad6 sme si dali za cieľ začleniť tému eletroodpadu do výučby a posilniť tým myšlienku zodpovednej spotreby už od najmenších - našej budúcnosti. S vybranými žiakmi 6.A triedy Damiánom Ožógom a Jakubom Tinákom sme v dňoch 17.-19.10.2022 absolvovali vzdelávací kurz k tomuto projektu v Zaježovej. Zúčastnili sme sa exkurzie v podniku spracúvajúcemu elektroodpad, celodenného vzdelávacieho semináru a na našej škole chceme s akčným tímom prostredníctvom rovesníckeho a bádateľského vzdelávania začať šíriť postupné riešenia tejto problematiky.

            Učiteľ Techniky Mgr. Rastislav Kupec

          • Nitra model 2022

          • V sobotu, 15. 10. 2022, sa v Mestskej hale uskutočnila medzinárodná výstava a súťaž papierových modelov Nitra model 2022. Na tejto akcii sa nestratili ani žiaci našej školy, konkrétne členovia krúžku papierového modelárstva. V súťaži firmy Canon o najlepšie postavený model priamo na súťaži sme získali v silnej konkurencii všetky tri miesta. Ocenené boli Katka Stískalová (VIII.A), Ninka Csekeyová (VI.C) a Nataška Ivaničková (VI.A). Naša gratulácia patrí nielen im, ale všetkým nádejným modelárom, ktorých bolo rozhodne vidieť a s nadšením, trpezlivosťou a veľkým zápalom predviedli svoju zručnosť. Aj ostrieľaní „papieráci“ im vyjadrili poklonu a radosť, že nám vyrastá nielen konkurencia, ale predovšetkým nová generácia mladých a kreatívnych nasledovníkov. 

            Peter Vasaráb

          • iBobor

          • Aj v tomto školskom roku 2022/23 bude súťaž iBobor prebiehať online testom v škole pod dozorom učiteľov. Súťaží sa od 8:00 do 15:00 podľa jednotlivých kategórií v týchto dňoch:

            7. 11. 2022 -   Kadeti (8.-9. ročník ZŠ)

            8. 11. 2022 - Drobci (2.-3. ročník ZŠ), Seniori, Nevidiaci SŠ

            9. 11. 2022 -   Benjamíni (6.-7. ročník ZŠ), Nevidiaci ZŠ

            11. 11. 2022 -   Bobríci (4.-5. ročník ZŠ).

             

            Registrácia súťažiacich je v EduPage už spustená.
            V  prípade otázok, kontaktujte vyučujúcich informatiky.

          • Športový deň

          • Drahí učitelia, milí spolužiaci a všetci nadšenci športu!

            Dňa 13.októbra sa na našej škole uskutoční športová akcia s názvom Šport zo všetkých kútov sveta. Podujatie organizuje Žiacka školská rada, ktorá si pre žiakov pripravila mnohé zaujímavé aktivity. Bude to predovšetkým športovanie, súťaženie medzi triedami a dokonca možnosťou stretnúť sa so známymi športovcami, ako sú Henrich Benčík či Zuzana Rehák Štefečeková, ktorí deťom porozprávajú o svojich športových zážitkoch.

             Deň začneme besedou so známymi osobnosťami slovenského športu, postupne budeme skúšať svoje sily pri rôznych disciplínach a nakoniec odmeníme najšikovnejších súťažiacich. Organizátori nám predstavia a predvedú disciplíny. Prosíme všetkých, ktorí sa prihlásili, aby boli oblečení športovo a boli počas dňa pripravení. Asistenti budú súťažiacich volať v pravý čas. Pokiaľ sa potrebujete informovať ohľadom podujatia, obráťte sa na pani učiteľku Korompaiovú. Veríme, že deň sa všetkým bude páčiť a spoločne zažijeme veľa zábavy a úspechov.

            Tešíme sa na vás! Športu zdar!

          • 3.C Čitateľský maratón odštartovaný.....

          • Všetci vieme, že čítanie je veľmi dôležité a uľahčuje nám učenie sa. Preto sme sa tento školský rok rozhodli zapojiť do celoročnej čitateľskej súťaže v Krajskej knižnici Karola Kmeťka.

            Na našej prvej  návšteve sme sa zoznámili so súčasnou slovenskou spisovateľkou Andreou Gregušovou, kde nám pani knihovníčka priblížila jej tvorbu.

            Po tom, ako sme sa dozvedeli zaujímavosti o pre nás neznámej spisovateľke sme si mohli vybrať každý knižku podľa vlastného výberu.

            Tešíme sa na stretnutie o mesiac.

            Dočítania, pozdravujú žiaci 3.C

          • Exkurzia 7. ročník

          • Skupina žiakov 7.ročníka mala nedávno možnosť priamo okúsiť atmosféru jedinečného bezobalového obchodu ŠPAJZA, ktorého hlavným odkazom je šíriť povedomie ekologického nakupovania potravín a iných produktov domácnosti. Symbolicky aj presun zo školy ZŠ Škultétyho na pešiu zónu sa konal pešo, čím sme len zvýraznili význam predmetu ekológia. 

            Veríme, že každý žiak si odniesol nie len vybrané zdravé potraviny, ale najmä vedomosť o alternatívnom nakupovaní s ohľadom na životné prostredie.

            Mgr. Martin Vašš

      • Kontakty

        • Základná škola Škultétyho ul.
        • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
        • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
        • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
        • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje