• Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025

          •  

            prezenčný zápis   od   8.  4.   2024    -   12.   4.   2024   na pridelený  termín a čas

            elektronická prihláška od 20. 3. 2024

             

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na zápis Vašich detí, budúcich prvákov, do Základnej školy, Škultétyho 1, Nitra.

            Informácie k zápisu:

            1. Rodič vyplní a pošle cez stránku školy elektronickú prihlášku ,

            ktorú nájde na stránke školy   v sekcii  Elektronická prihláška.

            Po vyplnení elektronickej prihlášky Vám príde potvrdzujúci email.

            S prihláškou musia súhlasiť obaja rodičia.

            Žiadame Vás o správne vyplnené a skontrolované  údaje v prihláške – hlavne email kontakt a rodné číslo.    Ďakujeme

             

            2. Elektronickú prihlášku, vám vytlačíme a v čase zápisu,  ktorý sa uskutoční

            od 8. apríla  do 12. apríla 2024   v základnej škole ZŠ Škultétyho 1, Nitra

            ju následne podpíšu obaja rodičia.

             

            Na zápis prídete aj so svojím dieťaťom v pridelenom časovom rozpätí od 14,00 – 17,00 hod.

            Termín a čas pridelenia prezenčného zápisu Vám bude zaslaný na Vašu email adresu, ktorú nájdeme v elektronickej prihláške.

            K zápisu je potrebný identifikačný preukaz oboch rodičov/zákonných  zástupcov dieťaťa a rodný list dieťaťa.

            V prípade absolvovaného psychologického alebo špeciálno-pedagogického vyšetrenia je potrebné priniesť záverečnú správu.

            V  prípade zverenia dieťaťa do opatery súdnym rozhodnutím je potrebné priniesť jeho kópiu.

            Ak dieťa nie je zrelé, nedosiahlo školskú spôsobilosť, zákonný zástupca dieťaťa bude sám iniciatívne informovať riaditeľa základnej školy o tom, že požiada riaditeľku MŠ o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania a do 1. ročníka nenastúpi. Riaditeľka MŠ vydá rozhodnutie o prijatí do MŠ, ktoré následne rodič doručí našej ZŠ.

            V deň zápisu budete vypĺňať príslušné prílohy:

            Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu

            Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa

            Písomné vyhlásenie k podaniam

            https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/   

          • Exkurzia do NR SR

          • Dňa 27.marca sa naša žiačka Hanka Bojdová (VII.A) spolu s p. uč. Korompaiovou zúčastnila na exkurzii a pracovnom výjazde, v rámci žiackeho mestského parlamentu, v Bratislave. Exkurzia sa zamerala predovšetkým na návštevu Národnej rady Slovenskej republiky. Videli sme štátne symboly, busty známych Slovákov, no predovšetkým nás najviac zaujala rokovacia miestnosť poslancov. Dozvedeli sme sa informácie o ich práci a videli sme priestory, v ktorých sa uskutočňujú brífingy. Okrem toho sme navštívili aj nádvorie Bratislavského hradu a  Slavín. Ďakujeme za možnosť vidieť naše hlavné mesto a priestory, v ktorých sa sústreďuje život našej politiky. 

             

          • Čítajme si 2024

          • Linka detskej istoty organizovala  už 15. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónuktorý bol tento rok realizovaný s významnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

            Cieľom podujatia „ČÍTAJME SI… 2024 “ bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet detí (žiakov a študentov).

            Zapojili sme sa aj my, žiaci našej školy a to  v počte 327 žiakov. Čítali sme v triedach i v  školskej knižnici – Čarovnej čitárni.

            ĎAKUJEME všetkým čitateľom našej školy, ktorí sa do čitateľského maratónu zapojili.

            Držme si palce, možno sa nám podarí po zlosovaní získať zaujímavé  knižné publikácie.

            Pozdravujú malí  i veľkí čitatelia

          • Čitateľská súťaž „Čítajte s nami“

          • Súťaž, ktorú vyhlasuje Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre, pomaly prichádza do cieľa. V marci bola súťaž zameraná na detského dobrodružného hrdinu, konkrétne na dievčenskú hrdinku Pipi Dlhú Pančuchu. Pani knihovníčka pre malých čitateľov pripravila veľmi zaujímavé rozprávanie o tejto originálnej dievčenskej postave, ktorá s kamarátmi zažíva veľa fantastických dobrodružstiev.  Po skončení interaktívnej prednášky, druháci riešili kvízové otázky, ktoré zvládli na sto percent. Veru, oplatilo sa pozorne počúvať pani knihovníčku pri jej rozprávaní.

            V KKKK sa zároveň druháci zapojili aj do celoslovenskej výzvy, do projektu „Čítajme si...“ 2024, ktorý každoročne vyhlasuje Linka detskej istoty. Žiaci spoločným čítaním vytvorili pomyselnú „reťaz“, ktorá spojila všetkých čitateľov v našej krajine. 15. ročník tohto projektu sa niesol v duchu potreby poukázať na veľký význam čítania kníh a prilákať mladých čitateľov k tejto krásnej a zmysluplnej činnosti.

                                                                                   Žiaci 2. A a Renáta Titková, triedna učiteľka

          • Beseda so spisovateľkou

          • Mesiac marec už tradične patrí knihám. Aj naši žiaci si pripomenuli tento sviatok kníh besedou so spisovateľkou Adou Žigovou. Autorským rozprávaním spisovateľka priblížila žiakom 1. stupňa svoju knihu O snehuliakovi s horúcim srdcom. Deti so záujmom počúvali príbeh, v ktorom sa preniesli do zimného lesa, kde dobrosrdečný a priateľský snehuliak pomáha zvieracím kamarátom prežiť tuhú zimu.

            Pani spisovateľka sa nevyhla ani zvedavým žiackym otázkam, ktoré sa týkali jej spisovateľského života, jej tvorby. Trpezlivo im porozprávala o tom, ako sa „rodí“ kniha, kto sa podieľa na jej vzniku, ako to funguje vo vydavateľstve kníh a kam chodí na námety pre svoju tvorbu. Pani spisovateľke ďakujeme a želáme jej veľa tvorivých nápadov pri písaní kníh.

                                                                                                    Žiaci 1. stupňa a školské knihovníčky

          • 2.A KKKK Čítajte s nami

          • Aj v tomto školskom roku sa naši druháci zapojili do čitateľskej súťaže Čítajte s nami, ktorú vyhlasuje Krajská knižnica Karola Kmeťku v Nitre. Súťaž bude prebiehať od októbra 2023 do júna 2024 a nesie názov „Najznámejší knižní hrdinovia a hrdinky“. Druháci sa v jej prvom kole stretli s knižnými detektívnymi hrdinami, ktorí riešia rôzne záhady a detektívne prípady. Vo vynovených priestoroch KKKK na Klokočine druhákov privítala „čierna pani“, s mečom v ruke, ktorá deťom zábavnou formou priblížila detektívnych hrdinov. Žiaci počúvali s veľkým záujmom, sústredili sa na „čiernu pani“ (mimochodom, bola to skvelá pani knihovníčka priamo z knižnice), aby neskôr mohli odpovedať na desať kvízových otázok, za ktoré dostávali cenné body. Deti navzájom spolupracovali a zapájali pátračský rozum. Po stretnutí s „čiernou paňou“ si vypožičali knižky, ktoré určite doma prečítajú. O mesiac, opäť, navštívime knižnicu a už teraz sa tešíme na nové dobrodružstvá s knižnými hrdinami a s úžasnou pani knihovníčkou.       

                                                                                                          Žiaci 2. A a Renáta Titková

          • Keď nám desiata chutí

          • Nie je nad to, keď si počas prestávky môžeme zahryznúť do niečoho, čo nám chutí. A keď je to ešte aj zdravé, farebné a vlastnoručne pripravené, chutí nám ešte viac. Tentokrát si žiaci III.A triedy s p.uč. Zahoranovou pripravovali obľúbené tortilly. Zistili sme, že sme skvelý triedny tím, ktorý si dokáže rozdeliť úlohy a postarať sa o bruškové blaho celej triedy. Všetko, od umývania zeleniny, krájania, plnenia tortilly, prestierania stolov, zjedenia až po upratovanie našej školskej kuchynky, sme hravo zvládli. A zároveň sme sa inšpirovali, ako prekvapiť chutnými raňajkami/ večerou našich najbližších. Záverečnou bodkou boli aktivity v brožúrke "Úloha na každý deň: Neplytvať potravinami", ktorú sme dostali od Skutočne zdravá škola. Ich materiály sú vždy tak pútavo spracované, že plnenie úloh nám ide s ľahkosťou. Ďakujeme, že aj my môžeme byť súčasťou tohto skvelého projektu.

             

          • 3.A Deň vody

          • O tom, že voda je pre človeka životne dôležitá, už dávno vieme.  No vieme aj to, že svojím ľudským správaním a celkovým prístupom k planéte, dochádza čoraz viac k jej znečisťovaniu a zásoby pitnej vody sa pomaly, ale isto míňajú. Preto sme sa dnes obliekli do modrých farieb a pripomenuli si dôležitosť ochrany našich vodných zdrojov. Ponechali sme aj odkazy na asfalte či plnili zaujímavé pracovné listy, kde sme si preverili svoje vedomosti. Symbolicky sme si pripili čistou vodou a  dohodli sa, že spoločnými silami urobíme všetko pre to, aby sme aj naďalej mali dostatok vody v našich domácnostiach.

          • Riaditeľské voľno

          • Základná škola, Škultétyho 1, Nitra                                                                               

                                                                                                                                                             V Nitre, 14. 03. 2024

             

            Riaditeľka Základnej školy, Škultétyho 1, Nitra  podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých  zákonov v znení neskorších predpisov   poskytuje

            R I A D I T E Ľ S K É  V O Ľ N O

             

            20. 03. 2024

            žiakom 5. – 8 . ročníka základnej školy z dôvodu celoslovenského testovania žiakov Testovanie 9 – 2024.

            Vyučovanie bude pokračovať 21. 03. 2024 podľa rozvrhu.

                                                                                              

            Mgr. Henrieta Martincová

          • Tanečná súťaž

          • Dňa 16. 3. 2024 sa konala tanečná medzinárodná súťaž  Festival pohybových skladieb v Trnave, na ktorej sme získali 1x striebro a 2x bronz. Gratulujeme našim tanečníkom aj p. učiteľke Zemanovej.

          • Parlament na UKF

          • Dňa 18.3. sa žiacky školský parlament zúčastnil na besede s britským veľvyslancom na Slovensku, pánom Nigelom Bakerom. Stretnutie prebiehalo na pôde UKF v Nitre, vďaka pani Mrázovej a pani Kočnerovej, ktoré zabezpečili stretnutie pre viaceré nitrianske školy. Pán veľvyslanec veľmi pútavo a predovšetkým plynule po slovensky vysvetľoval žiakom svoje pracovné zameranie, neľahké začiatky, cestovanie po svete, zaujímavé návštevy ale aj skryté nevýhody tohto povolania. Žiaci sa takisto pýtali rôzne otázky z osobného aj profesijného života, na ktoré pán veľvyslanec ochotne odpovedal. Zakončením bolo fotografovanie s hosťom o ktoré bol veľký záujem. Stretnutia sa takisto zúčastnilo niekoľko učiteľov z Turecka, ktorí cez projekt Erasmus navštevujú našu školu. Pánovi veľvyslancovi sa aj oni poďakovali a dali mu darček. Ďakujeme, že sme sa opäť raz mohli zúčastniť na plnohodnotnej univerzitnej prednáške. 

          • Story v CVČ

          • Dňa 15.3. sa žiačky našej školy Sofia Lohyňová, Andrea Rovderová ( VI.A) a Laura Štefanovičová (VIII.B) zúčastnili súťaže v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku "Story". V CVČ Domino dievčatá súťažili v dvoch kategóriách so svojimi vybranými dielami. Sofii a Andrejke ďakujeme za reprezentovanie našej školy a Laure Štefanovičovej srdečne gratulujeme k obsadeniu 3. miesta. 

          • Eko škola - výzva

          • Milí žiaci, milí učitelia, milá škola,

            Eko škola si pre vás pripravila výzvu:

            Od 1.marca do 24.marca vyskúšajte nekupovať to, čo nepotrebujete. Napr. oblečenie, balené vody, čipsy, džúsy hračky... Ak i len kúpite menej, skúste si to zapísať, že od koľko vecí ste sa odhovorili a po jarných prázdninách sa môžete zapísať pani učiteľke Hrnkovej, alebo pani učiteľke Ružovej na formulár zapojenia sa. Tento i ďalší školský rok nám ide o to, aby sme šírili a prehlbovali na našej škole myšlienku, že všetci spoločne vieme spoločnými silami znížiť odpad a byť menej konzumní a šetriť tak životné prostredie i naše peňaženky.

            Ušetríte svoje peniaze a prírodu! Dva-krát si rozmyslite čo si kúpite.

            Zapojte sa a prekonajte sa!

            Prajeme krásny deň!

            Vaše kolégium Zelenej školy

          • 2.A Zábavná veda

          • Zábavná veda

            Viete, že veda môže byť aj zábavná? Bez poučiek a vzorcov je priam stvorená pre našich malých vedátorov. Žiaci 2.A a 2.B triedy sa o tom presvedčili, keď s „vedátorkou“ pani Ali Ďurkovičovou uskutočnili sériu pokusov na tému VODA zázračná kvapalina.

            Štyri pokusy druhákom poodhalili niektoré fyzikálne vlastnosti vody: prvý pokus „Špinavé ruky“ bol zameraný na povrchové napätie vody a jeho vlastnosti. Hravou formou sa presvedčili, že veľmi ľahké látky sa na vode nepotopia a že pomocou prsta, namočeného do tekutého mydla, dokážu rozhýbať ľahučké objekty (sušenú majoránku) po jej hladine.

            Druhý pokus „Farebné fľaše“ mal žiakom sprostredkovať vedomosť o tom, že voda je výborné rozpúšťadlo a zároveň sa naučili, čo je to filtrácia vody, a na čo slúži. Druháci do fľaše s vodou postupne vložili po dva pásiky krepového papiera (žltý a modrý), žltá farba vody po pridaní modrého pásika sa zmenila na krásnu zelenú. Filtráciou deti následne oddelili pevné látky od kvapaliny.

            Tretí pokus mal názov „Stavbári a architekti“, vedátorom ukázal, ako ľudia v minulosti stavali vežu v Pise a pyramídy v Egypte, a čo sa s nimi stalo. Pokus preveril vzájomnú spoluprácu detí v skupine, ako aj ich vynachádzavosť pri hľadaní ťažiska telies a ich rovnováhy. Voda aj v tomto prípade zohrala svoju rolu, súvisela s jej potrebou pri výstavbe týchto objektov. 

             

            Posledný pokus bol pomenovaný „Dažďové kvapky“. Deti si vyrobili vo veľkom sklenenom valci „búrku“ s mrakmi a dažďovými kvapkami. Tento fyzikálny pokus malým vedcom sprostredkoval kolobeh vody v prírode, naučil ich, ako vznikajú mraky a čo je to gravitácia. Spoznali aj, ako sa pracuje s pipetou a jej využitie pri pokusoch. Ďakujeme za krásne vedecké pokusy.

             

                                                                                               Žiaci 2. A a 2. B a ich triedne učiteľky

             

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje