• Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 25. 4. 2024 sa uskutočnilo krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovala Melanie Mikulová, žiačka 5.C triedy, ktorá sa umiestnila na 1. mieste.

            Melanie postupuje do celoštátneho kola.  

            Gratulujeme a držíme palce. 

          • 3.B Adam Rusnák a jeho úspech v súťaži

          • Adam Rusnák z 3.B triedy sa zúčastnil základného kola atletickej súťaže Čokoládová tretra  v Bratislave. Umiestnil sa na treťom mieste a tým postúpil do celoslovenského kola tejto súťaže.

            Gratulujeme

          • Vo víre tanca

          • 30. 4. 2024 sa konala tanečná súťaž „Vo víre tanca“ v CVČ Domino v Nitre. Opäť sme mali úspech a umiestnili sme sa nasledovne:

            Sólo I. veková kategória

            1. miesto, Afrika - Florence Gerhátová 4.A

            2. miesto Taká som – Liliana Oškerská 4.C

            Duo I. veková kategória

            1. miesto, Lienka a mravec – Nella Staňová a Peter Borský z 2.C

            2. miesto, I go dancing – Florence Gerhátová 4.A a Aneta Jurčová 3.A

            Skupina I. veková kategória

            3. miesto, Mixdance – 3. A Ester Hurbanová 4. A Florence Gerhátová, 4. C Liliana Oškerská, Michaela Borothová, Aneta Bencová, Alexandra Matúšková, Timea Vágaiová, Lucia Gorná

            Skupina II. veková kategória

            1. miesto, You and I – together - 3.A Michaela Kunová, Stella Štrbáková, Ester Hurbanová, Aneta Jurčová, 4. A Florence Gerhátová, 4. C Liliana Oškerská, Michaela Borothová, Aneta Bencová, Alexandra Matúšková, Timea Vágaiová, Lucia Gorná

            ABSOLÚTNY VÍŤAZ choreografia  Wake up – 2. C Peter Borský, Beáta Bédiová, Nella Staňová, Tatiana Kmeťová, Alžbeta Pašková, Riana Pákozdy, 2. B Jakub Ács, 2. D Viktória Bédiová, 4. C Aneta Bencová

            Srdečne blahoželáme!         uč. Zemanová

          • 1.A,B,C Stavanie mája

          • Dňa 30. apríla 2024 sa pri Dome Matice slovenskej uskutočnila obľúbená akcia Stavanie mája. Zúčastnili sa jej triedy 1. A, B, C , s pani učiteľkami. Tohtoročný sprievodný program bol naozaj zaujímavý - okrem zdobenia májky a kreatívnych tvorivých dielní si deti mohli vlastnoručne vyskúšať paličkovanú čipku, pozrieť vystúpenie folklórneho súboru, či navštíviť výstavu Kroje v pohybe a dozvedieť  sa viac o tradičných zvykoch v našom regióne.

          • Učenie sa v teréne

          • Učenie sa v teréne alebo Na potulkách mestom Nitra

            Žiaci III.A triedy si s p.uč. Zahoranovou v piatok 26.4.2024 vyskúšali, aké je to učiť sa vonku. Počas celého dopoludnia mali skutočne pestrý program.  Najprv sa zahrali na turistov vo vlastnom meste a cielene vnímali a následne si zapisovali do pripraveného pracovného listu ulice, námestia, budovy,  ktoré cestou míňali. Svoju kondíciu si preverili v momentoch, kedy spoznávali zákutia Nitrianskeho hradu. Možnosť dotknúť sa "Corgiho" bolo pre mnohých najväčším zážitkom. V rámci učiva vlastivedy sme určovali z vyhliadkových miest rieky, vrchy, budovy. Umelecký zážitok nám pre zmenu ponúkla návšteva Nitrianskej galérie, kde sme absolvovali nielen aktuálnu a veľmi pútavú výstavu, ale bonbónikom bol čas strávený v ateliéri, kde sme sa stali skutočnými umelcami a zoznámili sa s technikou akvarel. Odmenou nám boli chuťovky, ktoré sme si zakúpili na námestí. Do školy sme sa vrátili plný zážitkov a veríme, že takéto vyučovanie budeme mávať častejšie.

          • 4.A Deň Zeme

          • Dňa 22. 4. 2024 sme si pripomenuli Deň Zeme zaujímavými činnosťami. Na hodine prírodovedy sme diskutovali o ochrane planéty, ochrane životného prostredia, separácie odpadu,.... Zábavnou formou sme si overili svoje environmentálne vedomosti a zručnosti. Na záver sme si vyrobili strom z kartónu. Niekedy je náročné uvedomiť si skutočnosť, že my všetci sme súčasťou prírody a pritom ju sami deň čo deň znečisťujeme a niekedy bezhlavo nakupujeme a produkujeme odpad, ktorý zahlcuje našu planétu.

          • Tanečný kolotoč

          • 22. 4. 2024 sa konal postupový krajský súťažný festival moderného a módneho tanca Tanečný kolotoč v Mestskej hale na Klokočine v Nitre. Naši žiaci sa umiestnili nasledovne:

            Scénické choreografie – art dance

            4. miesto   I go dancing – Florence Gerhátová 4.A a Aneta Jurčová 3.A

            2. miesto  You and I – together, tanečná skupina Flic-flac 3.A Michaela Kunová, Stella Štrbáková, Ester Hurbanová, Aneta Jurčová, 4. A Florence Gerhátová, 4. C Liliana Oškerská, Michaela Borothová, Aneta Bencová, Alexandra Matúšková, Timea Vágaiová, Natália Petríková, Lucia Gorná

            Open choreografie

            1. miesto s postupom, Afrika - Florence Gerhátová 4.A

            3. miesto Taká som – Liliana Oškerská 4.C

            2. miesto  Wake up – tanečná skupina Tanculienky  2. C Peter Borský, Beáta Bédiová, Nella Staňová, Tatiana Kmeťová, Linda Petríková, Alžbeta Pašková, Riana Pákozdy

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole Florence Gerhátovej!

            uč. Zemanová

          • 1.A Deň Zeme

          • Tento dôležitý  deň pre našu planétu sme  si pripomenuli aj my, najmladší žiaci prváci, rôznymi aktivitami. Spoločne sme zbierali odpadky v okolí našej školy. Na  hodine výtvarnej výchovy sme nakreslili plagát ku Dňu Zeme, na hodine prvouky sme sadili rôzne rastlinky a semienka do kvetináčov. Porozprávali sme sa aj o separovaní odpadu a jeho dôležitosti pre našu planétu. Všetci sme boli v zeleno-modrom oblečení, čím sme dali najavo, že oslavujeme Deň Zeme

          • Deň narcisov

          • Dňa 18. apríla sa v našej škole už tradične konala zbierka Deň narcisov. Žiaci ale aj učitelia prispeli finančne na projekty, ktoré sú venované onkologickým pacientom. Ako vďaku sme im pripli žlté narcisy - symbol tohto dňa. Ďakujeme všetkým za bohatú peňažnú pomoc, ktorá skončí v dobrých rukách. 

          • 3.A Detské dopravné ihrisko

          • Dňa 15.4.2024 žiaci 3.A triedy s p.uč. Zahoranovou opäť navštívili Detské dopravné ihrisko na Nábreží mládeže v Nitre. Cieľom ich návštevy bolo preskúšanie vedomostí o dopravných značkách a výbave cyklistu, možnosť vyskúšať si cestnú premávku naživo - na bicykloch a kolobežkách, ako aj mať priestor pre vyjadrenie svojich zvedavých otázok adresovaných na pani policajtku Andreu Michálekovú, ktorá trpezlivo odpovedala a postarala sa tak o veľmi prínosný a obohacujúci čas. Do školy sme sa vrátili príjemne unavení, no plní nových zážitkov a tiež užitočných poznatkov.

            Ďakujeme, že sme sa mohli zúčastniť.

          • Gymnastický štvorboj

          • Ďalšou súťažou z "dielne" našej oblasti športu bolo okresné kolo v gymnastickom štvorboji žiačok a žiakov základných škôl. V telocvični ZŠ Topoľová v Nitre si dňa 11.4 2024 v akrobacii, preskoku, behu a v cvičení na hrazde zmerali svoje schopnosti. O ich zručnosti a šikovnosti svedčí aj výsledok, kde sa naši chlapci umiestnili na krásnom 2. mieste a dievčatá na krásnom 5.mieste. Našim žiakom a žiačkam ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Zaspievaj si pesničku

          • 9. apríla 2024 sa konal druhý ročník školskej speváckej súťaže v ľudovej a popovej piesni. Spolu sa zúčastnilo 18 súťažiacich. V ľudovej piesni sa umiestnili:

            1. miesto Hana Patúcová, II.A

            2. miesto Tamara Kyslerová, I. A

            3. miesto Sabina Stodolová, II. D

            V popovej piesni sa umiestnili:

            1. miesto Lily Štefanovičová, III. B

            2. miesto Nataša Šebelová, IV. A

            3. miesto Kateryna Reva, II. C

            Srdečne víťazom blahoželáme!

            uč. Zemanová a uč. Srnková

          • Tanečný kolotoč

          • 8. 4. 2024 sa konal postupový regionálny súťažný festival moderného a módneho tanca Tanečný kolotoč v Mestskej hale na Klokočine v Nitre. Naši žiaci sa umiestnili nasledovne:

            Scénické choreografie – art dance

            1. miesto s postupom, I go dancing – Florence Gerhátová 4.A a Aneta Jurčová 3.A

            2. miesto, Mravec a lienka – Nella Staňová a Peter Borský z 2.C

            1. miesto s postupom, You and I – together, tanečná skupina Flic-flac 3.A Michaela Kunová, Stella Štrbáková, Ester Hurbanová, Aneta Jurčová, 4. A Florence Gerhátová, 4. C Liliana Oškerská, Michaela Borothová, Aneta Bencová, Alexandra Matúšková, Kristína Tonková, Timea Vágaiová, Natália Petríková, Lucia Gorná

            Open choreografie

            1. miesto s postupom, Afrika - Florence Gerhátová 4.A

            2. miesto s postupom, Taká som – Liliana Oškerská 4.C

            2. miesto s postupom, Wake up – tanečná skupina Tanculienky 2. A Ela Opálená, 2.B Jakub Ács, 2. C Peter Borský, Beáta Bédiová, Nella Staňová, Tatiana Kmeťová, Linda Petríková, Alžbeta Pašková, Riana Pákozdy, 2. D Viktória Bédiová, Sabina Stodolová

            3. miesto, Mix dance – tanečná skupina Flic-flac

             

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole!

                                            uč. Zemanová

          • Výstava o živote a tvorbe Jozefa Cígera- Hronského

          • Poznáte literárnych hrdinov z diel Smelý Zajko v Afrike, Budkáčik a Dubkáčik, Jozef Mak, Sokoliar Tomáš či poviedku Do školy? Naši žiaci pravidelne na hodinách literatúry spoznávajú tieto krásne knihy. O ich autorovi, Jozefovi Cígerovi- Hronskom, sme sa mohli dozvedieť počas trvania výstavy v našej školskej knižnici v dňoch 25.3. – 5.4.2024. O jeho životnom putovaní od Slovenska až po Argentínu sme sa dočítali z informačných tabúľ s obrazovou prílohou, ktoré nám zapožičal Dom Matice slovenskej v Nitre. Radi by sme poďakovali za ústretovosť a ochotu jeho pani riaditeľke, Mgr. Veronike Bilicovej, ktorá nám nezištne pomohla zrealizovať Hronského expozíciu. Oboznámili sme sa s novými poznatkami a pútavými fotografiami zo spisovateľovho osobného aj verejného života.

          • Chlieb náš každodenný ...

          • Vybraní žiaci V.A si spolu s p.uč. Zahoranovou vyskúšali deň pred veľkonočnými prázdninami, aké je to pracovať v pekárni. Dostali totiž možnosť vyskúšať si v pekárni # Chlebáreň upiecť svoj vlastný chlieb. A povieme Vám, nie je to vôbec jednoduché. Bolo tam neskutočne teplo, avšak vôňa čerstvo upečeného chlebíka a dobrá nálada sa postarali o úžasný zážitok. Chlebík sme si nielen upiekli a nazdobili podľa seba, ale mohli sme si ho aj vziať domov a potešiť kvalitným pečivom aj svojich rodinných príslušníkov. Odkedy sme sa od pani majiteľky dozvedeli, aký veľký rozdiel je medzi poctivo upečeným chlebíkom z remeselnej pekárne a tým v supermarketoch, začali sme mať na remeslo ako také úplne iný pohľad. Preto, ak si budete chcieť pochutnať na skutočnom chlebíku, viete, kam ísť :-).

            Ďakujeme pekáreň #Chlebáreň za tento nezabudnuteľný zážitok.

          • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025

          •  

            prezenčný zápis   od   8.  4.   2024    -   12.   4.   2024   na pridelený  termín a čas

            elektronická prihláška od 20. 3. 2024

             

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na zápis Vašich detí, budúcich prvákov, do Základnej školy, Škultétyho 1, Nitra.

            Informácie k zápisu:

            1. Rodič vyplní a pošle cez stránku školy elektronickú prihlášku ,

            ktorú nájde na stránke školy   v sekcii  Elektronická prihláška.

            Po vyplnení elektronickej prihlášky Vám príde potvrdzujúci email.

            S prihláškou musia súhlasiť obaja rodičia.

            Žiadame Vás o správne vyplnené a skontrolované  údaje v prihláške – hlavne email kontakt a rodné číslo.    Ďakujeme

             

            2. Elektronickú prihlášku, vám vytlačíme a v čase zápisu,  ktorý sa uskutoční

            od 8. apríla  do 12. apríla 2024   v základnej škole ZŠ Škultétyho 1, Nitra

            ju následne podpíšu obaja rodičia.

             

            Na zápis prídete aj so svojím dieťaťom v pridelenom časovom rozpätí od 14,00 – 17,00 hod.

            Termín a čas pridelenia prezenčného zápisu Vám bude zaslaný na Vašu email adresu, ktorú nájdeme v elektronickej prihláške.

            K zápisu je potrebný identifikačný preukaz oboch rodičov/zákonných  zástupcov dieťaťa a rodný list dieťaťa.

            V prípade absolvovaného psychologického alebo špeciálno-pedagogického vyšetrenia je potrebné priniesť záverečnú správu.

            V  prípade zverenia dieťaťa do opatery súdnym rozhodnutím je potrebné priniesť jeho kópiu.

            Ak dieťa nie je zrelé, nedosiahlo školskú spôsobilosť, zákonný zástupca dieťaťa bude sám iniciatívne informovať riaditeľa základnej školy o tom, že požiada riaditeľku MŠ o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania a do 1. ročníka nenastúpi. Riaditeľka MŠ vydá rozhodnutie o prijatí do MŠ, ktoré následne rodič doručí našej ZŠ.

            V deň zápisu budete vypĺňať príslušné prílohy:

            Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu

            Vyhlásenie zákonných zástupcov dieťaťa

            Písomné vyhlásenie k podaniam

            https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/   

    • Kontakty

      • Základná škola Škultétyho ul.
      • Základná škola pevná linka +421 0376518946 mobil: +421910 281 200 +421911 901 963 Školská jedáleň 0911 732 676
      • Škultétyho ul.1, Nitra Slovakia
      • zsskultetyho1_nitra Zelená škola nasa_zelena_skola_skultetyho
      • Základná škola Škultétyho 1, Nitra
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje